In maart vindt de jaarlijkse Landelijke Compostdag plaats. Ook de gemeente Deventer en Circulus doen dit jaar weer mee en delen gratis compost uit om de inwoners te bedanken voor het scheiden van hun afval. In 2019 vindt de Landelijke Compostdag plaats op zaterdag 30 maart.

In de gemeente Deventer ruim 10 miljoen kilo groente-, fruit- en tuinafval (GFT) apart ingeleverd (2013), gemiddeld 105 kilo per inwoner. Het GFT is vervolgens omgezet in compost en groene energie. Het scheiden van GFT zorgt voor minder CO2-uitstoot, behoud van grondstoffen en lagere verwerkingskosten. Afval scheiden draagt bij aan een duurzaam Deventer. De compost krijgen inwoners nu cadeau als bodemverbeteraar voor de tuin.

Op de Compostdag kunnen inwoners van de gemeente Deventer op vertoon van de milieupas maximaal vijf zakken met 20 liter GFT-compost voor het eigen huishouden ophalen. Er zijn vijf uitdeelpunten. De actie vindt plaats van 10.00 tot 14.00 uur en er geldt op=op. Meer informatie over de Compostdag is te vinden op www.circulus.nl.

Meer informatie: Projectreferentie Ulebelt – Landelijke compostdag

gft compostdag afval gft afval compostdag