2024: nieuwe asbestactie op de Worp

Voor bewoners van Worp is er in 2024 een asbestactie, voor woningeigenaren. Woont u op de Worp en wilt u meedoen aan deze actie? U kunt zich nu al aanmelden. In oktober gaan we aan de slag met de uitvoering.

Komt u ook naar de Informatiebijeenkomst, dinsdag 11 juni, 20.00 uur, in het Hovenhuus?

Als u zich aanmeldt voor de actie, wordt er van alles voor u geregeld:

  • sloopmelding en sloopvergunning
  • gratis veiligheidspakket met inpakmaterialen
  • veiligheidsinstructie
  • nieuwe dakplaten met korting, op te halen in de wijk of thuis afgeleverd
  • afvoeren asbest

De veiligheidspakketten, werkinstructie en inpakmaterdakplaten kunt u zelf afhalen, op vrijdag 27 september.
Nieuwe dakplaten kunt u natuurlijk zelf regelen, maar u kunt ook meedoen met de collectieve inkoopactie van nieuwe dakplaten. Wanneer u nieuwe platen besteld en betaald hebt, kun u ze op 27 september komen ophalen of worden ze bij u thuis afgeleverd op zaterdag 28 september.

Vul hier het aanmeldformulier in:

Aanmeldformulier asbestactie

Download hier de veiligheids- en werkinstructie:

Bekijk hier een filmpje over de asbestactie

Het voornemen is om dit soort gezamenlijke acties de komende jaren vaker en op meer plekken in Deventer te organiseren. Wilt u niet wachten op een collectieve actie, maar zelf aan de slag met het verwijderen van het asbest? Kijk dan op www.deventer.nl/asbestdaken. Let op: zelf verwijderen van asbest mag alleen bij geschroefde, hechtgebonden asbestdaken tot een grootte van 35 m2.

Via de video’s van Milieu Centraal komt u ook nu al veel te weten over asbest herkennen, verwijderen en het plaatsen van nieuwe dakplaten:

Hoe herken je asbest?

Hoe verwijder je asbest?

Hoe plaats je een golfplaten dak?

Contactpersoon: Tessel Hofstede, via t.hofstede@ulebelt.nl

Over deze actie in 2023:

Door de huiseigenaren zijn zo’n 45 asbest dakplaten van schuren verwijderd. Ook ging in opdracht van woningcorporatie Rentree bij 5 huurwoningen het asbest schuurdak er af. De actie was een succes door de samenwerking van het Duurzaamheidsteam Zandweerd, Rentree en natuurlijk de woningeigenaren. Asbest Service Salland heeft hard gewerkt om het asbest allemaal op te halen en veilig af te voeren naar Attero.