energieles rivierenwijk

Binnen de Rivierenwijk heeft De Ulebelt in opdracht van wooncorporatie Rentree energiecoaches opgeleid die gewapend met mooi informatiemateriaal en een gedegen kennis over mogelijkheden tot energiebesparing zelf de wijk in gingen om buurtbewoners uit te nodigen voor keukentafelgesprekken. De gesprekken gingen over energiebesparing, door kleine ingrepen in huis en vooral bewustwording en gedragsverandering. In de eerste fase zijn 60 gezinnen bediend. Wegens de positieve ervaringen met dit project van zowel opdrachtgever als deelnemers, is het project inmiddels uitgebreid naar andere wijken.

filmbeeld estella

Energiebesparingsproject in samenwerking met Rentree, Raster om samen met bewoners in de Rivierenwijk via keukentafelgesprekken te bespreken hoe je door duurzamer energiegedrag veel geld kunt besparen (en het milieu). DRTV maakte hier een reportage van, klik hier om te kijken, vanaf tijdstip 15.50 min.

Energiebesparing in de wijk gaat verder

Het project “Energiek Besparen doe je zelf” uit de Rivierenwijk heeft inmiddels een vervolg gekregen. De coaches uit de eerste fase hebben zich na de keukentafelgesprekken met de huishoudens, ook ingezet voor verschillende groepen en op school. In een tweede fase is de aanpak gepresenteerd aan bewoners van de Deltabuurt, via de portiekvertegenwoordigers in de Deltaflat. We werken wederom samen met Raster hierin. Bovendien wordt het project ook uitgebreid naar het Rode Dorp. De huizen in die wijk zijn onlangs ingrijpend gerenoveerd en geïsoleerd en hebben veel minder warmteverlies. Toch valt er voor bewoners nog veel te winnen op energiebesparing, door zich bewuster te worden van hun gedrag. Wij hebben energiecoaches geworven in het Rode Dorp, die hun buurtbewoners willen helpen hiermee. Goed voor hun portemonnee én het klimaat.

Meer informatie: Projectreferentie Ulebelt – duurzaam energiegebruik

energiebesparen