Groene buurtprojecten in beeldlogo groene loper deventer

IVN Overijssel en De Ulebelt verbinden in het project Groene Loper Deventer bestaande buurtinitiatieven in het groen, en maken deze initiatieven zichtbaar, zodat zoveel mogelijk mensen in aanraking komen met de natuur dicht bij huis. Interesse? Neem contact met ons op!

Kaart met groene buurtinitiatieven  Groene Loper Deventer

De Groene Loper Deventer verbindt

Er zijn veel mensen in Deventer actief om hun eigen omgeving en buurt groener te maken, bijvoorbeeld door geveltuintjes aan te leggen, een wijkmoestuinproject te beginnen, een natuurspeelplek te ontwikkelen, of wandelroutes uit te zetten. Hierdoor knappen buurten e     n wijken op, leren buurtbewoners elkaar kennen, en genieten meer mensen van de natuur dicht bij huis.

Door de provincie Overijssel is in 2017 opnieuw geld beschikbaar gesteld om de Groene Loper Deventer verder uit te rollen. De Groene Loper Deventer maakt onderdeel uit van de Groene Loper Overijssel, een provinciaal project om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit. Een mooie manier om dat te doen is door de vele lokale groene (buurt-)initiatieven in Deventer, van klein tot groot, beter zichtbaar te maken. Zichtbaar voor elkaar, voor professionals, en voor de inwoners van Deventer.

Hoe het vervolg van de Groene Loper Deventer precies ingericht wordt, wordt besloten in samenspraak met bestaande initiatieven in Deventer. Mogelijkheden zijn leerzame workshops, inspirerende excursies, of praktische uitwisseling van ervaringen.

Wil je een volledig overzicht van groene buurtinitiatieven in Deventer, kijk dan ook eens op de gemeentelijke participatiekaart!

Meer informatie

De projectleiding van de Groene Loper Deventer ligt in handen van Martin Hoek van De Ulebelt, en Marieke Ankoné van IVN Overijssel (tevens betrokken bij het landelijke project GroenDichterbij.nl). En volg je ons ook al op Facebook?

Martin is bereikbaar via 06 12542289, m.hoek@ulebelt.nl, Marieke via 06 – 478 733 94, m.ankone@ivn.nl.