Speelplek tijdelijk dicht

Vanwege de bouw van de nieuwe natuurspeelplek, zal de huidige bouwspeelplek vanaf maandag 21 oktober enkele maanden dicht gaan. Direct na de herfstvakantie start de Ulebelt met de sloop van de huidige speelplek en in de maanden november-december zal hier een prachtige nieuwe speelplek komen. Ontwerp is gemaakt door Anneke Rodenburg van bureau Tuin en Vlinder, uitvoering ligt in handen van de Tuinen van Geerdink. In het vroege voorjaar van 2015 gaan we de nieuwe speelplek feestelijk openen!

Tijdens de bouw van de nieuwe natuurspeelplek is er de mogelijkheid om een dagje mee te komen helpen. Op woensdagen en donderdagen in november/ half december kunnen we prima hulp gebruiken.Neem hiervoor contact op met Maike Nelissen!

De huidige Bouwspeelplek boven op de enk bij De Ulebelt krijgt dit najaar een grote opknapbeurt. Er komt een nieuwe natuurspeelplek met natuurlijke speelaanleidingen voor kinderen van 6-12 jaar. De speelplek boven op de enk van De Ulebelt valt onder de verantwoordelijkheid van het gemeentelijk speelbeleid. De speeltoestellen zijn ondertussen zo versleten, dat het niet verantwoord is ze veel langer te laten staan. In afstemming met de gemeente gaat deze speelplek dit najaar geheel op de schop. Zoals passend in de gemeentelijke Visie op spelen, gaat hier een natuurspeelplek komen met natuurlijke speelaanleidingen. Dat houdt in: geen kant-en-klare speeltoestellen, maar spelen in- met- door- natuur en natuurlijke materialen. De Ulebelt krijgt regie over dit proces en ziet het als een kans voor een prachtige nieuwe natuurlijke speelplek. Zowel bij het nadenken over het ontwerp van de speelplek, als straks in de uitvoering (helpen meebouwen) vindt De Ulebelt het belangrijk als er kinderen en betrokken buurtbewoners mee gaan doen.

 

werk in uitvoeringbouwspeelplek  (2) bouwspeelplek  (1)