Schapenscheren en opening konijnenopvang bij De Ulebelt

Op zondag 26 mei zijn op De Ulebelt de schapen weer van hun winterjas ontdaan. Tevens had de officiële opening plaats van de nieuwe opvang voor konijnen en knaagdieren. De opening werd verricht door wethouder Pierey.

Deze opvangfaciliteit komt tot stand in nauwe samenwerking tussen De Ulebelt, Dierenkliniek Deventer, de gemeente Deventer en Dierenbescherming OverGelder, die normaliter voor de gemeente Deventer de opvang  van zwerfdieren verzorgd. Met de opening van deze opvangmogelijkheid bij De Ulebelt wordt het voor de inwoners van de gemeente Deventer eenvoudiger om bijvoorbeeld een zwerfkonijn te laten verzorgen totdat de eigenaar het dier weer ophaalt. In de opvangfaciliteit is daarnaast de mogelijkheid om afstandsdieren onder te brengen, waarbij thuis problemen met de verzorging van het dier zijn ontstaan. Naast konijnen is er ook plaats voor knaagdieren zoals cavia’s, hamsters, degoes en gerbils.

De afstandsdieren en zwerfdieren die niet worden afgehaald, kunnen door mensen die op zoek zijn naar een leuk konijn of knaagdier bij De Ulebelt weer worden gekocht. Of als er thuis een konijn mocht zijn overleden kan op die manier weer een nieuw maatje voor de achterblijver worden gevonden. Dat is belangrijk want konijnen en knaagdieren zijn echte groepsdieren en hebben dus behoefte aan gezelschap.

Voorwaarden voor opvang: zie http://www.ulebelt.nl/de-kinderboerderij/opvang-knaagdieren/

schapenscherenkonijnschapenscheren