Geocachen is digitaal schatzoeken, met behulp van een GPS-toestel. Een leuke en nieuwe manier van de ‘ouderwetse’ speurtocht met schatzoeken!

Op het terrein van De Ulebelt zijn twee Geo-caches verstopt door enthousiaste cache-zoekers. Deze kindercache is prima te lopen met een groepje kinderen. Onderweg moeten een aantal vragen worden opgelost, voordat het einddoel te vinden is.

De Ulebelt verhuurt 4 GPS-toestellen om deze geocache mee te kunnen lopen. Deze toestellen zijn tijdens de openingstijden van De Ulebelt te huur (10 euro per dagdeel per toestel; plus een borgsom van 50 euro per toestel).

Voor reserveringen neemt u contact op met de receptie. Kinderen kunnen prima in ene groepje samen doen met een GPS-toestel en om de beurt met de GPS rondlopen.

Kindercache Ulebelt: deze geocache is niet meer online, alleen via de Ulebelt te boeken in combinatie met de GPS-toestellen. Leeftijd vanaf 8-9 jaar. De route heeft 7 verschillende punten die gezocht moeten worden, elk punt levert het antwoord op een vraag op. Met alle antwoorden kunnen de kinderen het eindcoordinaat bereken, die tot de schat leidt!

Geocache Ulebelt Hotels: Meer info (hiervoor moet je je wel aanmelden als Geocacher op geocaching.com). Via de link kun je zelf de route downloaden naar je eigen GPS-toestel. Het is ook mogelijk om een GPS-toestel te huren bij De Ulebelt, en zo de tocht te lopen. Deze route is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Deze opdrachten gaan over de hotels op De Ulebelt!! Ook hier leiden 8 vragen naar de eindcoordinaat.

Bij Geocachen zit er in de ‘schat’ altijd een klein logboekje, waarin je je naam en datum kunt achterlaten. Ook zitten er vaak kleine leuke attributen in, die je mag ruilen met iets dat je zelf meeneemt. Voor kinderen is dit altijd een leuk extraatje in de tocht.