De Ulebelt biedt in samenwerking met Jenny Bruinsma, diergedragskundige cursussen om succesvol voor je konijn of cavia te zorgen. Kijk in de agenda wanneer er weer een nieuwe workshop komt van Gein met je konijn.

De cursus Gein met je konijn kreeg in 2015 de Ida Zilverschoonprijs uitgereikt als meest innovatieve dierenwelzijnsproject binnen de Nederlandse Kinderboerderijen.

Fijn ’n konijn

‘Fijn we krijgen een konijn’ is de eerste gedachte bij veel kinderen als er dan eindelijk een wordt aangeschaft. Een aantal weken zijn ze er druk mee in de weer. Maar dan gaat het wel eens mis. Hokken schoon maken is niet populair en dat voeren kennen ze nu ook wel. Kortom het konijn slijt zijn leven in een hok , en mag er – als ie geluk heeft- een uurtje uit op schoot. De rest van die 24 uur slijt hij in stille eenzaamheid. Dat kan leuker voor de kinderen én het konijn! Kinderen snappen ook heel goed hoe het is om je te vervelen en van spelen houden ze allemaal. Deze cursus sluit dan ook goed aan bij de belevingswereld van de kinderen.

Ouder-kind cursus

Op de ouder-kindcursus leer je wat een konijn fijn en leuk vindt en wat niet. En met die kennis ga je aan de slag om het hok leuker in te richten en het dier dingen aan te leren die de omgang met het konijn leuker en makkelijker maakt. Konijnen houden bijvoorbeeld niet zo van optillen. Ze denken dan dat een roofdier hen wil opeten. Je kan een konijn leren in een bakje te gaan zitten, dat is veel minder stressvol voor een konijn dan opgetild te worden. Ze zullen minder spartelen en krabben, en dat is fijner voor de kinderen.
Voor kinderen is het erg leuk om eetbare materialen te verzamelen en daar mee een leuk speelobject voor het konijn te maken.

Inhoud cursus

• leer je cavia en konijn kennen
• spelen, opvoeden en begrijpen van je konijn of cavia
• spelletjes met je cavia/ konijn
• kooiverrijking
• Optillen
• Hanteerbaar maken van angst en agressie
• Knutselen voor je cavia of konijn

Uitgangspunt voor de cursus is dat het konijn of de cavia een voldoende ruim hok met uitloop heeft; een basis voorwaarde voor een happy dier. Tijdens de cursussen gaan we dieper in op de mogelijker om je konijn of cavia een fijner leven te bieden.

Waar en wanneer

Cursuslocatie: de Ulebelt , Maatmansweg 3, Deventer
kijk in de agenda voor de meest actuele data!

Meer informatie

Opgave: stuur een mail naar info@konijnencavia.nl

Cursusdocente: Jenny Bruinsma, diergedragskundige met veel ervaring in het trainen van dieren. Dierenwelzijn en een positieve trainingsmethoden zijn voor haar vanzelfsprekend binnen haar werk.
Meer informatie