Ulebelt opent Kinderzwerfboekenstation

Naast zwerfdieren gaat De Ulebelt vanaf 8 oktober ook zwerfboeken opvangen! Net als bij veel andere kinderboerderijen kunnen kinderen bij De Ulebelt een zwerfboek ophalen of achterlaten! Het kinderzwerfboekenstation bij De Ulebelt is gemaakt van een oud konijnenhok!

Op woensdag 8 oktober vindt de tweede editie van de Nationale Kinderzwerfboekdag plaats, midden in de Kinderboekenweek. Op deze dag worden in heel Nederland op basisscholen kinderboeken uit zwerven gestuurd, dit jaar meer dan 100.000. Ook … doet mee! Als Kinderzwerfboek-station roepen wij kinderen op om op 8 oktober kinderboeken bij ons te brengen, te bestickeren en achter te laten zodat ze aan hun zwerfavontuur kunnen beginnen.

Wat is een Kinderzwerfboek-station?
Op het erf van De Ulebelt is een Kinderzwerfboek-station geopend, een plek waar zwerfboeken zich thuis voelen totdat ze opgehaald worden door kinderen die de boeken thuis lezen en weer ergens achterlaten voor een ander kind. Deze boeken zwerven van kind naar kind. Ze blijven achter op scholen of in ziekenhuizen, treinen, wachtkamers, hotels, kinderboerderijen, bussen. Welke zwerftocht dan ook, het zwerfboek mag natuurlijk nooit in een kast achterblijven. Het Kinderzwerfboek-station is te herkennen aan de speciale poster en de speciale zwerfstickers zijn hier ook verkrijgbaar.
Breng een boek
Kinderzwerfboek, een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, vindt dat álle kinderen moeten kunnen lezen. Lezen is namelijk cruciaal voor de ontwikkeling van ieder kind en eenmaal achterstand opgelopen kan dat bijna nooit worden goedgemaakt. De Ulebelt roept daarom kinderen op om op 8 oktober kinderboeken te brengen, te bestickeren en in het station uit zwerven te sturen. En misschien zien ze gelijk een leuk boek om mee te nemen en thuis te lezen. Als ze hem daarna maar wel weer uit zwerven sturen!

zwerfboek2