Vragen over natuur  en milieu en overige onderwerpen komen dagelijks binnen bij De Ulebelt.  Onze medewerkers proberen deze zo goed mogelijk te beantwoorden. Vaak kunnen wij u helpen met een concreet antwoord of met heldere informatie uit de folderrekken. Soms verwijzen we door naar andere deskundigen of centrale databanken, zoals MilieuCentraal.
Hieronder vindt u een aantal veel gestelde vragen met een antwoord daarbij. Natuurlijk kunt u ons voor andere vragen en/of opmerkingen bellen of e-mailen.

Organiseert De Ulebelt ook kinderfeestjes ?
Ja, u kunt bij De Ulebelt ook terecht voor kinderfeestjes. Hiervoor is de Kolderbolder ontwikkeld: een bolderkar vol spannende opdrachten, gekke attributen, spelmateriaal. Een flinke verzameling aan natuur(belevings-)opdrachten maakt de Kolderbolder compleet. Of combineer buitenspelen met bijvoorbeeld een ritje met de ponywagen; een uurtje meehelpen op de kinderboerderij (als dat past in de roosters van de dierverzorgers), natuurbelevingstocht, speurtocht of een knutselactiviteit. Ook mogelijk: boek een stoer feestje op De Ulebelt via Natuur is een feest!
Alle activiteiten zijn op het terrein van De Ulebelt, van erf tot bouwspeelplaats te gebruiken. Ideaal voor kinderpartijtjes!

Ook zijn er andere mogelijkheden, zoals het lopen van een GPS-route op ons terrein of het huren van de huifkar. Vraag gerust naar de verdere mogelijkheden.

Kan ik bij De Ulebelt een regenton of een compostvat kopen?
Nee, maar regentonnen en compostvaten zijn bij vrijwel elke tuinhandel te koop. Er zijn wel veel verschillende tonnen en vaten te zien bij De Ulebelt, omdat wij ze zelf in gebruik hebben. Mochten we in de toekomst weer een project gaan doen met de gemeente over regenwaterafkoppeling, dan kan het zijn dat we weer regentonnen gaan verkopen. Kom gerust eens kijken naar de voorbeeldmodellen of kijk onder de nieuwsberichten op deze pagina voor het laatste nieuws van de acties rondom tonnen en vaten.

Kan ik bij jullie een volkstuintje huren?
Op dit moment zijn 14 ecologische volkstuintjes op ons terrein aanwezig, in beheer bij een eigen vereniging. Veel meer ruimte is er op korte termijn helaas niet beschikbaar. De ecologische volkstuinvereniging hanteert een wachtlijst. Kijk voor verdere informatie op de moestuinvereniging.

Ik heb twee konijnen die ik kwijt wil, mag ik die bij jullie afgeven?
We hebben een konijnenopvang  in samenwerking met de Dierenbescherming. Onder voorwaarden kunt u hier uw konijn (of ander klein knaagdier) afstaan. U leest er hier meer over.

Mijn grijze bak is niet geleegd!
De Ulebelt geeft voorlichting over afval en afvalpreventie, maar is geen gemeentelijke dienst en ook niet verantwoordelijk voor het ophalen van huisvuil of andere afvalproblemen. Wij verwijzen u daarvoor graag naar afvalinzamelaar Circulus. Wel is er op De Ulebelt een inzamelpunt voor luiers en voor klein elektrisch afval. U kunt bij ons ook verzamelzakken voor luierafval en voor plastic afval ophalen.

Ik heb wespen in mijn tuin, wilt u die weghalen?
Nee, we kunnen niets weghalen, maar verwijzen u naar de ongediertebestrijding (bij wespen) of geven u telefoonnummers van de plaatselijke imkers die een bijenzwerm kunnen scheppen.
Wij kunnen u wel uitgebreid informeren over hommels, wespen en bijen en de eventuele overlast die van die verschillende dieren kunt verwachten. Vaak blijken wespen na enig navragen toch hommels te zijn en kunnen wij de vragensteller geruststellen: Gewoon laten zitten, geeft geen problemen.