Info-avond Veiligheid en risico’s op natuurspeelplekken

natuurspelenTijdens een van de laatste netwerkbijeenkomsten van Groene Loper Deventer kwam de wens op om meer te willen weten over risico’s en veiligheid op natuur(lijke) speelplekken. Een aantal buurtinitiatieven heeft hiermee te maken, omdat ze binnen hun tuin speelelementen en/of speeltoestellen hebben of wensen.  En het is soms lastig uit te vinden wat er nu kan en mag wat dit betreft.

Groene Loper Deventer en de Ulebelt organiseren daarom een informatieve avond over veiligheid en risico’s op een natuurlijke speelplek. Deze avond vindt plaats in samenwerking met Stichting Springzaad. De avond vindt plaats op:

Woensdag 23 november, 19.30-21.30 uur bij de Ulebelt, Maatmansweg 3 te Deventer. Toegang gratis, kleine bijdrage voor koffie/thee.

De avond is bedoeld voor mensen die (net) bezig zijn met plannen en/of uitvoering van natuurlijke speelplekken en zich afvragen wat hier allemaal bij komt kijken op het gebied van veiligheid en risico’s.

We hebben Anneke Rodenburg van Springzaad Deventer en Hans Nijmeijer van  de Tuinen van Geerdink uitgenodigd voor deze informatieve avond over veiligheid en risico’s op een natuurlijke speelplek. Anneke heeft als ecologisch hovenier (en orthopedagoog) inmiddels veel ervaring opgebouwd met het ontwerpen en  inrichten van natuurlijke speelplekken, groot en klein, bij scholen en in bossen, kinderdagverblijven etc. Hans heeft al meerdere natuurlijke speelplekken aangelegd en kan het verhaal van Anneke aanvullen met praktijkvoorbeelden.

Tijdens deze avond is er aandacht voor de volgende vragen:

–          Wat is natuurlijk spelen?

–          Wat is er aan regel- en normgeving op dit vlak?

–          Wie is waarvoor verantwoordelijk?

–          Hoe zit het met aansprakelijkheid?

–          Hoe ga je met gezond verstand om met veiligheid en risico in je speelplek?

–          Wat houdt een risico-inventarisatie en evaluatie in?

–          Wat los je op met goed onderhoud en beheer?

Met deze opgave ben je automatisch aangemeld voor de avond op 23 november bij de Ulebelt. We verwachten je vanaf 19.15 uur met koffie of thee, de avond start om 19.30 uur. Je ontvangt uiterlijk 20 november nog een reminder over deze avond!