Voedselcoöperaties – 28 oktober in Fooddock

Voedselcoöperatie – regel het samen!

Vers, echt en eerlijk eten, van een boer uit de buurt, wie wil dat nou niet? In je eentje is dat misschien wat gedoe, het biedt veel voordelen om dat samen te regelen. Bijvoorbeeld door een voedselcoöperatie te starten. Een voedselcoöperatie is niet meer dan een afspraak met een groepje mensen, om als groep bij een lokale boer producten in te kopen. Bestellingen, logistiek en distributie houd je in eigen hand en regel je onderling. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Heerlijk en vers eten, voor de laagst mogelijke prijs en toch een eerlijk inkomen voor de boer. Maar hoe doe je dat?

De Ulebelt organiseert sessies om je daarmee op weg te helpen, met praktische tips, ondersteuning, netwerk en een handout. De eerste avond is in Fooddock op vrijdag 28 oktober, gevolgd door nog 9 bijeenkomsten in Salland. Data en locaties volgen.

Op deze avonden praten we over de praktische kant van het opzetten van een voedselcoöperatie: welke afspraken maak je met elkaar, hoe kun je beginnen, en wat is er eigenlijk te koop in onze regio?

Dit project komt tot stand dankzij steun van het Rabobank Coöperatiefonds.

Wanneer: vrijdag 28 oktober, inloop 19.45, start 20.00 uur, tot 22.00.

Waar: Fooddock, Havenkwartier,  Zuiderzeestraat 2 7411 MC Deventer

Entree: € 1,-, graag van tevoren aanmelden, via e.franssen@ulebelt.nl  

Meer weten? Meld je aan voor de nieuwsbrief op www.alleszelfmaken.nl/nieuwsbrief-voedselcoops.