Do 2 juli t/m ma 6 juli: Kinderboerderij gesloten!

Vanwege de weersverwachting (extreme hitte) heeft de Ulebelt besloten om de Kinderboerderij te sluiten vanaf donderdag 2 juli t/m ma 6 juli. Het is te warm voor de dieren, dus we houden de stal en de dierenweides op slot. Vanaf dinsdag 6 juli zijn we weer als vanouds geopend, dan zal de ergste hitte ook voorbij zijn. Tijdens deze dagen geldt dat de beide natuurspeelplekken wel geopend zijn. Maar zorg voor goede bescherming tegen de zonnestralen en speel niet te lang in de volle zon.

Met ingang van 6 juni heeft de Ulebelt haar openingstijden gewijzigd, op verzoek van veel bezoekers. Dan is de Kinderboerderij ook op zaterdagmiddag open, van 13-17 uur (met uitzondering van 4 juli). Op maandag gaat de kinderboerderij dan dicht, een dag met de minste bezoekers. De dierverzorgers hebben hun rooster zo weten te plooien, dat zij voor de zaterdagmiddagen bezetting kunnen garanderen. Dat betekent dat de geitenweide open is, de konijnenknuffel, in de stal kunnen kinderen bij de cavia’s komen en het erf met de kippenhokken is open. Dit geldt helaas nog niet voor het terras van de Kikkerkeet, hiervoor zoekt de Ulebelt nog versterking van het team vrijwilligers dat de Kikkerkeet draait.

Openingstijden
De wens om op zaterdag open te gaan, bleek al langer bij veel bezoekers te leven. Tot nu toe was het lastig om de bemensing op de boerderij zo te organiseren dat we kunnen garanderen elke zaterdagmiddag open te zijn. De Ulebelt is blij dat het gelukt is. “Consequentie is wel dat we op maandagmiddag gesloten zijn voor publiek, maar dit is een van de minst drukke dagen op het terrein. En de beide natuurspeelplekken en de natuurtuinen zijn dan wel open!” aldus directeur Kor Braams van de Ulebelt. De nieuwe openingstijden sluiten aan bij het voortdurend willen vernieuwen en verbeteren van de diensten.

boerderijles (2)kinderboerderij (2)