Bezoekers die in de week van 26 september t/m 4 oktober een elektrisch apparaat komen inleveren bij het Wecyclepunt op de kinderboerderij van de Ulebelt, maken kans op een mooie Dierendagbonus. De landelijke organisatie van Wecycle looft prijzen uit voor bezoekers (een high tea arrangement) en voor de kinderboerderij met de meeste deelnemers. Aan deze actie doen veel kinderboerderijen in Nederland mee.

Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige verlichting (e-waste). Wecycle wil zoveel mogelijk e-waste inzamelen en werkt hiervoor samen met 90 procent van de gemeenten, kringloopbedrijven, winkels, installateurs, kinderboerderijen en consumenten. De Ulebelt staat halverwege 2016 op een verdienstelijke gedeelde 11e plaats van de ruim 150 kinderboerderijen die optreden als partner van Wecycle.

In het eerste half jaar van 2016 zijn er bijna 21.000 kleine elektrische apparaten ingezameld door de kinderboerderijen die partner zijn van Wecycle. De apparaten worden afgegeven voor optimale recycling, waardoor grondstoffen behouden blijven en schadelijke stoffen niet in het milieu terecht komen. Bij de Ulebelt werden het eerste halfjaar zo’n 300 elektrische apparaten afgegeven.

facebook_kibo_bannerliggendwecyclebak in de wecyclebak