Werk in uitvoering op de Kinderboerderij

Aan alle kanten volop activiteiten op de Kinderboerderij. Een groot deel van de biggen is inmiddels vertrokken van de Ulebelt, en verwerkt in smakelijke vleespakketten. De mensen die deze pakketten al geproefd hebben, zijn allemaal erg enthousiast over de smaak van het vlees.

Terwijl de kippenhokken worden afgebroken om plaats te kunnen maken voor nieuwe hokken, moesten we ook de dierenweide tijdelijk afsluiten. Omdat de geiten last hebben gehad van de rode lebmaagworm, staan ze tijdelijk in een andere weide, om te voorkomen dat ze misschien opnieuw besmet worden. De dierenweide is nu plek voor de ezels en minivarkens, waardoor er even geen ruimte is voor publiek. In oktober is de dierenweide weer gewoon open met geiten en al. De kippen logeren tijdens de verbouwing in een tijdelijk hok in de stal. De nieuwe kippenhokken worden zo gebouwd, dat we bij een eventuele volgende keer van preventieve maatregelen om vogelgroep, dit makkelijker kunnen inpassen in de bedrijfsvoering, met minder ongemak voor publiek.

Als laatste verrijst er in het kleine weitje bij de Kikkerkeet een bijzonder beest, de Duizendpoot. Deze zal tijdens het Oogstfeest op 17 september feestelijk ingewijd gaan worden!