Uit je kruin! Natuurbeleving met en rond bomen

Jeanette Boogmans

Zoek in het bos naar dinopoten, bouw een beverhut of ga samen ademen met een struik. Dit kan met ‘Uit je kruin!’ Iedere week bevat een boomactiviteit die je in dat seizoen kunt doen. Afwisselend komen drie leef­tijdsgroepen aan bod: 4-6 jaar, 6-10 jaar en 16+. Dus 52 weken lang boomplezier! De ideeën zijn speels en grotendeels nieuw. Voor iedereen die met kinderen of volwassenen de natuur in gaat. De originele activiteiten zijn aangevuld met achter­grondinformatie en gekke weetjes. Welke boom heeft bladeren met aan twee kanten bladgroen??

Auteur Jeanette Boogmans; Uitg. Zebrarups Natuureducatie met steun van de Ulebelt, NME Deventer; Verschijnt najaar 2018, 128 pp.

Begin 2019 volgen een aantal kennismakingsworkshops rondom het boek. Jeanette Boogmans gaat deze dagen uiteraard begeleiden! Aanmelden kan via de agenda-items. Data zijn alvast:

woensdag 23 januari (werken met kleuters); woensdag 13 februari (werken met kinderen 6-10 jaar); woensdag 6 maart (werken met 16+) en op zaterdag 6 april een uitgebreide verdiepingsdag met boomactiviteiten

Recensie:

“Jouw boek is nu al een doorslaand succes. Ik heb nu een school, dicht bij een bos, waar ik met groep 1 en 2 aan de slag ga. Ik kan niet wachten om jouw opdrachten daarbij in te zetten. Ik merk dat dit boekje zo’n mooie inventarisatie is van alle mogelijkheden, maar het gaat ook veel verder dan dat. Sommige opdrachten ontroeren me, bij andere schiet ik in de lach, kortom: dit is natuureducatie zoals het moet zijn en gelukkig snel terrein wint. Wat ben ik blij dat je het hebt geschreven, het verdient alle aandacht.”- Lydia Haafkens, NME-er en natuurgids

ISBN 9789090311609; verkoopprijs € 14,50.

Prins Bernard Cultuur Fonds en Fonds NME maakten de uitgave financieel mede mogelijk.

Voorwaarden: door de bestelling te plaatsen, is deze definitief en derhalve betaling verplicht.

De vernoemde verkoopprijs is exclusief portokosten, boeken worden verzonden via PostNl. Verzending van 1 exemplaar kan als brievenbuspakket, porto bedraagt 4,25 euro. Verzending gebeurt binnen 1-8 dagen.

Bestelling Bomenboek