De Ulebelt heeft een educatief aanbod over natuur, milieu en duurzaamheid voor het basisonderwijs. Hiermee ondersteunen we basisscholen in Deventer met lesstofvervangend materiaal, op het gebied van natuuronderwijs en wetenschap&techniek. Het gaat altijd om praktisch, aanschouwelijk materiaal. Met de uitleen van leskisten, materiaalzendingen en het verzorgen van vele buitenlessen op eigen terrein, wil de Ulebelt kinderen meer betrekken bij natuur en hun eigen leefomgeving.Ook maatwerk is mogelijk, zoals advies rondom groene schoolpleinen of invulling van een themaweek.

Het educatieve aanbod van de Ulebelt is opgenomen in een digitaal reserveringssysteem. Leerkrachten vinden bij de digitale NME-gids alle informatie over hoe zij hier producten en lessen kunnen reserveren.

Groen schoolplein

Steeds meer scholenvormen hun schoolplein om tot een groen leer- en speellandschap. Hier is ook een provinciale subsidieregeling voor. Wil je weten hoe en wat? Klik dan door naar Groene schoolpleinen Deventer!

Boerderijeducatie Salland

Met je klas de boer op: kom op bezoek bij een boerenbedrijf in de buurt en maak kennis met de manier waarop je voedsel geproduceerd wordt! Dit project start in 2019 voor scholen in de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en Deventer.

Meer info

Leerlingen zetten zich in om jouw school duurzamer te maken met de hulp van Eco-schools. Dit levert veel op: lager water- en energieverbruik, minder afval, gezonde kantine en enthousiaste en milieubewuste leerlingen. Lees verder

Educatieve projecten

De Ulebelt realiseert ook educatieve projecten voor onderwijs (PO en VO) en andere doelgroepen, waarbij met meerdere partners wordt samengewerkt, zoals de gemeente Deventer, Waterschap, Provincie, Cambio en Circulus. Voorbeelden zijn: Expeditie UiterwaardGroene Loper Deventer en Tiny Forest.

Schooltuinen

Jaarlijks komen een paar honderd leerlingen tuinieren in de schooltuinen op ons terrein. Zij leren hier alles over voedsel, vooral door het zelf te telen en op te eten!

Wat kan De Ulebelt betekenen voor kinderopvang? Voor de kinderopvang (zowel KDV, PZ als BSO) liggen er volop aanknopingspunten op onze kinderboerderij, de tuinen en de natuurspeelplekken.

Meer info

Afvalscheiding op school

Rond de thema’s afval, diftar en wecycle werkt de Ulebelt nauw samen en vaak in opdracht van Circulus/Berkel Milieu, een prima samenwerking.

Meer weten

50-dingen

Samen met Stichting Springzaad wil de Ulebelt kinderen stimuleren meer in de natuur te komen en spelen. Het project de 50-dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde is daar een mooi middel bij.

Energie educatie

Vrijwel alle schoolgebouwen in Deventer zijn voorzien van zonnepanelen, een prima aanknopingspunt om aandacht aan te besteden in de klas. De Ulebelt heeft alle educatieve mogelijkheden over energie-educatie op een rijtje gezet.