Samen aan de slag met lessen over hergebruik

Afval scheiden: in veel huishoudens en bedrijven is het inmiddels heel gewoon. Het is goed voor het milieu; heel veel afval is namelijk een prima grondstof. Bovendien is het goed voor de portemonnee: minder restafval betekent minder kosten. Dat afval ook een grondstof kan zijn, omdat er waardevolle producten van gemaakt kunnen worden, is een leerzame ontdekking. Circulair leren denken is een belangrijke vaardigheid die prima geoefend kan worden, al op jonge leeftijd. De Deventer Schoon Familie en de Ulebelt willen uw school daar graag bij helpen!


Interessante combinaties

Beide organisaties hebben een eigen aanbod, dat verrassend goed op elkaar aansluit. Er zijn dan ook interessante combinaties mogelijk voor het onderwijs. Denk aan een les over plastic soep, gecombineerd met een opruimactie in de buurt. Of de jaarlijkse bladverzamelwedstrijd in combinatie met een van de volgende leskisten: Pieter de Pier, een Slakkenbak of het Wormenhotel. Daarbij komt compostering in de natuur bijna letterlijk tot leven!

Mogelijke combinaties van educatief aanbodDeventer Schoonfamilie (Circulus-Berkel)

De Deventer Schoon Familie werkt met een Menukaart (zie bijlage). Het programma CleanWise is een online educatieaanbod.


Ulebelt

Het aanbod over afval en hergebruik van de Ulebelt is beschikbaar via een digitale reserveringsgids. Scholen in de gemeente Deventer kunnen hier gebruik van maken. Ook over andere onderwerpen is er een aanbod.


Meer weten?

Wilt u meer weten over de lesprogramma’s van de Deventer Schoon Familie en de Ulebelt? Meteen aanmelden voor een programma kan natuurlijk ook!
Neem dan contact op met Bram Damen (Deventer Schoon Familie),
tel: 06 14 92 28 14, e-mail: bram.damen@circulus-berkel.nl of

de Ulebelt, tel: 0570 65 34 37, email: educatie@ulebelt.nl