Ulebelt als tuinreservaat - Bij algemeen bericht tuinreservatenDe tuinen van de Ulebelt vormen een  Tuinreservaat. Een groen paradijs waar het zowel voor jezelf als voor allerlei kleine dieren goed vertoeven is.  Klein of groot, tuin, dakterras, geveltuin of balkon, overal is een Tuinreservaat mogelijk!

Met het steeds lastiger te behouden van grote stukken natuurgebieden in ons dichtbevolkte land, wordt het de hoogste tijd om de kleinste stukjes groen zo natuurlijk mogelijk in te richten. Dieren gebruiken ons privé groen als ‘stapsteen’ om van de ene groene zone naar de andere te komen of gebruiken een groen tuingebied als hun volledige leefgebied.

Met de juiste bloeiers bruist je tuin in de zomer van rondfladderende vlinders en zoemende bijen op zoek naar nectar. Passerende egels scharrelen je tuin in als ze onder een niet te dichte afscheiding door kunnen. Genoeg beschutting, struiken met bessen en noten en nestplekken zorgen voor een scala aan vogels in je tuin. En met een vijver of waterplaats in je tuin blijven libellen, kikkers en andere waterdieren graag rondhangen. Wat voor tuin je ook hebt, je kunt er altijd een Tuinreservaat van maken! En daarbij hoef je helemaal niet veel tijd kwijt te zijn aan het onderhoud.

Tuinreservaten is een campagne van VARA Vroege Vogels/tuinreservaten.nl, IVN, Vogelbescherming, Vlinderstichting, RAVON, Zoogdiervereniging, Bijenstichting, Groei & Bloei, Vivara, Natuurkalender, EIS (European Invertebrate Survey), Stichting Oase, Wilde Weelde en KNNV. Sinds de start van de campagne in maart 2011 zijn meer dan 4.000 tuinen aangemeld als tuinreservaat: samen goed voor een oppervlakte van ruim 100 voetbalvelden. Neem ook eens een kijkje op de website van Tuinreservaten!. Ook de Ulebelt is hierop te vinden als Tuinreservaat.