Koeien

Truus, Truffel en Toffee zijn koeien van het MRIJ-ras (een ras dat in deze streek past)

Geiten

Indi en Vlokje zijn onze  dwerggeiten, Coco is de witte melkgeit , Twix is de Nubische geit. Masai en Mara zijn een kruising boerbok -witte melkgeit.  In 2014 zijn er 6 lammetjes geboren die zijn blijven wonen. Van moeder Coco: Didi en Dropje, en van moeder Twix: Amber, Onyx en Nuts. De geiten in de dierenweide vinden het heerlijk om geaaid te worden!

Schapen

Er lopen  Swifters ronden twee Clun Forrest schapen Anabel en Abony. Ook hebben we sinds 2014 een nieuwe dek ram genaamd Kobus.

Paard

Sinds de zomer 2016 loopt Amy door de wei: een stoer Tinker paard.

Varkens

britt butch

Naast het grote varken Bora (kruising Groot Yorkshire en Nederlands landvarken) hebben we ook 2 mini-varkens (Götinger) rondlopen, Niek en Mo. Plus 2 jonge varkens, kruisingen Bonte Bentheimer met Pietrain, die Bora gezelschap houden.

Ganzen

Met hun kenmerkende gakkende geluid laten de Twentse landganzen flink van zich horen.

Kippen

De scharrelaars van ons erf zijn van de volgende rassen: Welsumers, Brahma’s, Barnevelders en Wyandotten. Deze laatste zitten in het kippenhok naast het hekje, de andere lopen los.

Konijnen

De meeste konijnen wonen in ons konijnenverblijf en mogen af en toe vrij rondhuppen door de knuffelruimte. Hier mogen kinderen naar binnen om met de konijnen te knuffelen. De rassen bij onze langoren zijn: Franse hangoor; Vlaamse Reus; dwergkonijnen en gemixte varianten.

Cavia’s

In een grote bak in de stal leeft een flinke groep cavia’s gezellig met elkaar. De cavia’s mogen geaaid worden. Let eens op de verschillende haartypes van onze cavia’s!

Parkieten

Op het erf staat de parkieten kooi met hierin Grasparkieten; Valkparkieten en Chinese dwergkwartels. Heb je hun mooie kleuren al gezien? In deze kooi zitten ook zebravinken: de hele dag door zijn deze fraai getekende vogeltjes met elkaar aan het kwebbelen. Hun grootste liefhebberij is nestjes bouwen en voortplanten.

Degoe

Verre achterneven van de cavia. De degoes delen samen een kooi in de gang van het informatiegebouw en laten daar zien dat ze ware acrobaten zijn. Ze hebben geen enkele moeite om tegen het gaas omhoog te klimmen en via de touwen weer naar beneden te roetsjen.

Poes

Robin, de mooie lapjespoes, is een beetje een luie poes als het op muizenvangen aankomt. Daarom heeft zij versterking van Mila de zwart witte poes gekregen, een prima combinatie.

Ezels

ezels

Bliksem en Harmke zijn twee mini-ezels, die af en toe flink lopen te dollen in de weide.