Koeien

Truus, Truffel en Toffee zijn koeien van het MRIJ-ras (een ras dat in deze streek past)

Geiten

Indi en Vlokje zijn onze  dwerggeiten, Coco is de witte melkgeit , Twix en Nuts zijn Nubische geiten. Mara is een kruising boerbok -witte melkgeit.  Van moeder Coco en een Nubische vaderbok zijn dochters Didi en Dropje. De geiten in de dierenweide vinden het heerlijk om geaaid te worden!

Schapen

Er lopen  Swifters rond en één Clun Forrest schaap: Anabel . Ook hebben we sinds 2016 een nieuwe dek ram genaamd Bart.

Paard

Sinds de zomer 2016 loopt pensiongast Amy door de wei: een stoer Iers Tinker paard. Joris, een Engelse volbloed ruin houdt haar gezelschap, ook als pensiongast. We hopen spoedig weer een eigen paard in de wei te kunnen zetten.

Varkens

britt butch

Naast het grote varken Bora (kruising Groot Yorkshire en Nederlands landvarken) hebben we ook 2 mini-varkens (Götinger) rondlopen, Niek en Mo. Daarnaast loopt Britt rond, kruising Bonte Bentheimer met Piëtrain, om Bora gezelschap te houden. Enkele van haar biggen zijn nog bij haar.

Ganzen

Met hun kenmerkende gakkende geluid laten de Twentse landganzen flink van zich horen.

Kippen

De scharrelaars van ons erf zijn van de volgende rassen: Welsumers, Brahma’s, Barnevelders en Wyandotten. Deze laatste zitten in het kippenhok naast het hekje, de andere lopen los.

Konijnen

De meeste konijnen wonen in ons konijnenverblijf en mogen af en toe vrij rondhuppen door de knuffelruimte. Hier mogen kinderen naar binnen om met de konijnen te knuffelen. De rassen bij onze langoren zijn: Franse hangoor; Vlaamse Reus; dwergkonijnen en gemixte varianten.

In een aparte ruimte hebben wij bovendien een opvang voor konijnen: zwerfdieren en afstandsdieren.

Cavia’s

In een grote bak in de stal leeft een flinke groep cavia’s gezellig met elkaar. De cavia’s mogen geaaid worden. Let eens op de verschillende haartypes van onze cavia’s!

Parkieten

Op het erf staat de parkietenkooi met hierin grasparkieten, een agapornis (dwergpapagaai) en valkparkieten . Heb je hun mooie kleuren al gezien? In deze kooi zitten aan de andere kant ook zebravinken: de hele dag door zijn deze fraai getekende vogeltjes met elkaar aan het kwebbelen. Hun grootste liefhebberij is nestjes bouwen en voortplanten. Hier wonen ook kanaries en diamantduifjes. Chinese dwergkwartels scharrelen op de bodem rond.

Degoe

Verre achterneven van de cavia. De degoes delen samen een kooi in de gang van het informatiegebouw en laten daar zien dat ze ware acrobaten zijn. Ze hebben geen enkele moeite om tegen het gaas omhoog te klimmen en via de touwen weer naar beneden te roetsjen.

Poes

Mila de zwart witte poes, is in dienst genomen voor het muizenjagen.

Ezels

ezels

Bliksem en Harmke zijn twee mini-ezels, die af en toe flink lopen te dollen in de weide. De ezels zijn in juli 2015 geboren.

Ratjes

In de stal wonen ook twee tamme ratjes, op leeftijd. Ze heten Didi en Cooky.