pompoen-halloween-tutorialWie zijn wij en wat doen we?
Wij zijn de Vereniging Moestuinen Milieucentrum Deventer. Een groep enthousiaste tuinliefhebbers, die op De Ulebelt moestuinen bewerken waar we voor eigen gebruik groenten, klein fruit en bloemen telen op een milieuvriendelijke manier. We willen graag daar ook anderen enthousiast voor maken en over informeren.

Waarom doen we dat?
We zetten ons hiervoor in, omdat…
-we graag met onze handen in de aarde wroeten
-we genieten van de volle smaak van zelfgeteelde, verse biologische groenten en fruit
-we zelf een hoop leren van het biologisch tuinieren en dat ook graag met anderen willen delen
-we er graag aan bijdragen dat De Ulebelt een bruisende ontmoetingsplek in De Vijfhoek wordt
-zelfgeteelde biologische groente gezond is en goed is voor het milieu

Educatie
Tijdens het Oogstfeest en op andere evenementen van De Ulebelt is de vereniging aanwezig om bezoekers de producten van de tuin te laten proeven en informatie te geven over de manier van werken.

Wachtlijst
De Vereniging Moestuinen Milieucentrum Deventer is een kleine vereniging met een beperkte doorstroming. De Vereniging hanteert een wachtlijst voor belangstellenden voor een moestuin. Van ieder lid van de vereniging wordt een actieve opstelling verwacht. Dat wil zeggen: niet alleen de eigen tuin verzorgen, maar ook meewerken aan de meewerkdagen van De Ulebelt en aan educatieve activiteiten van de Vereniging. Alleen zo kan de Vereniging zijn educatieve taak volwaardig vervullen.

Meer weten?
U bent van harte welkom op de tuintjes, als er mensen aan het werk zijn. Ze vertellen u graag meer over hun tuin. Op verzoek geven leden van de Vereniging rondleidingen over de tuinen. Wilt u meer weten over lidmaatschap of over educatieve activiteiten, neem dan contact op met de voorzitter van de Vereniging:
Bauke de Vries (Willem Pijperstraat 22, 7425 HS Deventer, 0570-513199, baukejdevries@gmail.com).