De Ulebelt heeft een opvang voor konijnen en andere kleine knaagdieren, zoals onder andere cavia’s. We vangen zowel dieren op, waar mensen afstand van willen doen, als zwerfdieren. De opvangmogelijkheid is een samenwerking tussen Dierenkliniek Deventer, gemeente Deventer en Dierenambulance OverGelder en onze Stichting.

Tegelijkertijd bieden we de mogelijkheid om bij ons een lief huisdier uit te zoeken. Bijvoorbeeld nieuw gezelschap voor een konijn wiens maatje is overleden. Dat is heel belangrijk want konijnen en knaagdieren zijn echte groepsdieren en hebben dus behoefte aan gezelschap. Konijnen gaan daarom bij ons alleen per koppel weg, de uitzondering hierop is natuurlijk als je thuis al een konijn hebt. We helpen je graag met de kennismaking tussen beide konijnen (koppelen noemen we dat). Ook kan je dier bij ons komen logeren, bijvoorbeeld als jij lekker geniet van je vakantie.

Als Stichting kunnen we dit alles niet kosteloos verzorgen en vragen wij dus om een bijdrage.

Mogelijkheden en kosten

Kies één van de drie opties hieronder. Deze brengt je bij een contactformulier van de kinderboerderij om in te vullen. Wij nemen contact met je op als er nog verdere vragen zijn of om een afspraak in te plannen voor het brengen en/of halen van dieren. Hiervoor hanteren we de volgende dagen: woensdag, vrijdag of zondag tussen 13.00 – 15.00 uur.

Afstand doen van een dier

Plaatsing van een konijn en cavia kost € 55,= en voor andere knaagdieren vragen we € 10,=. Mocht je nieuwsgierig zijn naar wat er na plaatsing gebeurt, klik dan hier.

Een nieuw maatje

Hieraan zijn voor een konijn € 35,= aan kosten verbonden en voor een cavia € 25,=. Het in huis nemen van een nieuw maatje kan, zoals eerder aangegeven, alleen als koppel mits je thuis al een dier hebt. We proberen altijd een man en vrouw samen te koppelen, vanwege natuurlijk gedrag. Voor het koppelen neem je je eigen dier mee naar ons en zal hij/zij minimaal drie dagen bij ons verblijven. Voor het ophalen van dieren dien je wel een eigen doos of transportkooi mee te nemen.

Pensionplek

Een pensionplek voor een konijn of cavia kost € 3,50 per dag (per dier) en voor andere knaagdieren vragen we € 1,50 per dag (per dier). Let op, de dag van brengen en ophalen tellen mee in de kosten. We adviseren om tijdig te informeren of er nog een plek beschikbaar is.