De Ulebelt heeft een opvang voor konijnen en kleine knaagdieren, zoals cavia’s. Hier vangen wij zowel zwerfdieren op, als dieren waar mensen afstand van willen doen. Tegelijkertijd bieden we mensen de mogelijkheid om bij ons een lief huisdier te kopen. Bijvoorbeeld een maatje voor een konijn wiens maatje is overleden. Dat is belangrijk want konijnen en knaagdieren zijn echte groepsdieren en hebben dus behoefte aan gezelschap. Konijntjes verkopen we alleen als koppel of als aanvulling bij een konijn thuis. Er is een redelijk snel wisselend aanbod van konijnen (en andere knaagdieren). Kom vooral eens langs bij de Ulebelt om te kijken of jouw konijn er wellicht tussen zit! Ook als je een maatje zoekt voor een eenzaam konijn thuis, we kunnen assisteren bij het koppelen van de dieren.

Wilt u afstand doen van een dier?

  • Eerst contact opnemen met de Ulebelt of er plek is en wat de voorwaarden zijn! Daarna kan evt. een afspraak gemaakt worden om het dier te brengen.
  • Vul hiervoor onderstaande formulier in of:
  • Contact: via 06 4290 5995 of per email . Vermeld uw telnummer in de mail svp!
  • De procedure kunt u alvast hier nalezen.

Wilt u uw konijn voor een tijdelijke pensionplek aanmelden?

  • Vul dan ook onderstaand formulier in.
  • Dit kost voor een konijn /cavia : 3,50 euro per dag per dier
  • Rat/ hamster/ anders klein dier:  2,00 euro per dag per dier
  • De dag van halen en brengen tellen mee!
  • Voor pension-plek moet u tijdig. Dit kan ook via de mail, (kibo @ ulebelt.nl)

Wilt u uw konijn laten koppelen aan een maatje?

  • We proberen altijd man en vrouw samen te koppelen, Je neemt je eigen konijn mee naar de Ulebelt. Deze zal hier 3 dagen blijven om het andere konijn te leren kennen. (totdat wij het gewenste gedrag zien). Soms heeft dit nog een extra dag nodig (dan zullen we bellen). In deze 3 dagen adviseren wij om het hok thuis goed geurvrij te maken. Werkt het helemaal niet, dan gaan we op zoek naar een ander maatje.

Openingstijden voor de konijnenopvang:

woensdag 13.00-14.30 uur

vrijdag: 13.00-15.00 uur

zondag 13.00-15.00 uur

Deze opvangfaciliteit is een samenwerking tussen de Ulebelt, Dierenkliniek Deventer, de gemeente Deventer en Dierenbescherming OverGelder. Binnen Overijssel is de Ulebelt één van de weinige plekken waar konijnen worden opgevangen.

Ik mail voor afstand doen van mijn dier
JaNee

Ik zoek een pensionplek voor mijn dier
JaNee

NB Gaat het om meerdere dieren, vul dan voor elk dier een formulier in svp!

Om welk soort dier gaat het? (vereist)
konijnhamstercaviaratoverig