De Ulebelt heeft een opvang voor konijnen en kleine knaagdieren, zoals cavia’s. Hier vangen wij zowel zwerfdieren op, als dieren waar mensen afstand van willen doen. Tegelijkertijd bieden we mensen de mogelijkheid om bij ons een lief huisdier te kopen. Bijvoorbeeld een maatje voor een konijn wiens maatje is overleden. Dat is belangrijk want konijnen en knaagdieren zijn echte groepsdieren en hebben dus behoefte aan gezelschap. Konijntjes verkopen we alleen als koppel of als aanvulling bij een konijn thuis.

Wilt u afstand doen van een dier?

Eerst contact opnemen met de Ulebelt of er plek is en wat de voorwaarden zijn! Daarna kan evt. een afspraak gemaakt worden om het dier te brengen.

Contact: via 0570-653437 of per email

De procedure kunt u alvast hier nalezen.

Deze opvangfaciliteit is een samenwerking tussen de Ulebelt, Dierenkliniek Deventer, de gemeente Deventer en Dierenbescherming OverGelder. Binnen Overijssel is de Ulebelt één van de weinige plekken waar konijnen worden opgevangen.

Wij zoeken een nieuwe baas:

(laatst bewerkt: 22-5-2018; vraag voor meest actuele info de dierverzorgers!)

Diede: is een vrouwtje geboren rond januari 2017. Ze vindt mensen nog een beetje eng, en is het liefst op zoek naar een lekker groot buitenhok. Met een lief maatje die haar kan leren om wat minder bang te zijn.  of een maatje waarmee ze lekker konijn mee mag zijn.  Ze is nog jong dus met veel rust en aandacht weet je nooit wat je allemaal nog kan bereiken.

Stampertje: is een vrouwtje en het is niet bekend hoe oud ze is. ze is een middelgroot konijn. ze is ondernemend, nieuwsgierig wil lekker kunnen rennen en een maatje om mee te spelen. Zoals je kan zien heeft ze op de foto der ondertanden nog. Maar die zijn nu getrokken. zodra ze hersteld is van de operatie mag ze op zoek naar een nieuw huisje en vriendje.

 

Dumpertje: is een vrouwtje  die ons heeft gevonden. Jammer genoeg kunnen konijnen niet praten dus hebben we geen idee hoe oud ze is. Een klein beetje spannend vindt ze het allemaal nog wel, maar als je rustig blijft en niet te veel gelijk wil, vindt ze het allemaal best interessant.

 

 

 

Ekster: is een jong mannetje van ongeveer  november/ december. Hij moet nog onder het mes en is daarom beschikbaar vanaf  16 juni om te koppelen. Hij is erg nieuwsgierig en zoekt een leuk vriendinnetje om daar samen mee oud te worden.