De Ulebelt heeft een opvang voor konijnen en kleine knaagdieren, zoals cavia’s. Hier vangen wij zowel zwerfdieren op, als dieren waar mensen afstand van willen doen. Tegelijkertijd bieden we mensen de mogelijkheid om bij ons een lief huisdier te kopen. Bijvoorbeeld een maatje voor een konijn wiens maatje is overleden. Dat is belangrijk want konijnen en knaagdieren zijn echte groepsdieren en hebben dus behoefte aan gezelschap. Konijntjes verkopen we alleen als koppel of als aanvulling bij een konijn thuis.

Wilt u afstand doen van een dier?

Eerst contact opnemen met de Ulebelt of er plek is en wat de voorwaarden zijn! Daarna kan evt. een afspraak gemaakt worden om het dier te brengen.

Contact: via 0570-653437 of per email

De procedure kunt u alvast hier nalezen.

Deze opvangfaciliteit is een samenwerking tussen de Ulebelt, Dierenkliniek Deventer, de gemeente Deventer en Dierenbescherming OverGelder. Binnen Overijssel is de Ulebelt één van de weinige plekken waar konijnen worden opgevangen.

Wij zoeken een nieuwe baas:

(laatst bewerkt: 28-6-2017; vraag voor meest info de dierverzorgers!)

Bruno en Timo, twee cavia heren zijn geboren in mei 2015. Ze zijn niet gecastreerd, zitten samen en zijn dikke maatjes. Nieuwsgierig en lief, maar duiken bij drukte graag weg in hun verstopplek.

 

 

Flappie, Hollands hangoor vrouwtje van 2010. Bruin met langere plukjes tussen haar oren. Ze is een rustige dame die een lief gecastreerd mannetje wel zal waarderen.

 

 

 

Vlekkie, Japanner kleurig meisje van 2010. Snelle nieuwsgierige dame op zoek naar en lief gecastreerd konijnen mannetje.

 

 

 

Yo, Hollandse hangoor japannerkleurig, geboren in 2012. Een lieve zachte dame die zich wel laat aaien, maar ook graag haar eigen weg vervolgt. Op zoek naar een leuk gecastreerd konijnenmannetje.