Laatste nieuws 21 maart 2017: er is weer plek in de opvang voor konijnen en knaagdieren!

De Ulebelt heeft een opvang voor konijnen en kleine knaagdieren, zoals cavia’s. Hier vangen wij zowel zwerfdieren op, als dieren waar mensen afstand van willen doen. Tegelijkertijd bieden we mensen de mogelijkheid om bij ons een lief huisdier te kopen. Bijvoorbeeld een maatje voor een konijn wiens maatje is overleden. Dat is belangrijk want konijnen en knaagdieren zijn echte groepsdieren en hebben dus behoefte aan gezelschap. Konijntjes verkopen we alleen als koppel of als aanvulling bij een konijn thuis.

Wilt u afstand doen van een dier?

Eerst contact opnemen met de Ulebelt of er plek is en wat de voorwaarden zijn! Daarna kan evt. een afspraak gemaakt worden om het dier te brengen.

Contact: via 0570-653437 of per email

De procedure kunt u alvast hier nalezen.

Deze opvangfaciliteit is een samenwerking tussen de Ulebelt, Dierenkliniek Deventer, de gemeente Deventer en Dierenbescherming OverGelder. Binnen Overijssel is de Ulebelt één van de weinige plekken waar konijnen worden opgevangen.

Wij zoeken een nieuwe baas:

(laatst bewerkt: 21-3-2017; meer info via de dierverzorgers!)

Flo: is een mannetjes vlaamse reus. Van ongeveer 1 jaar oud. Flo is een lief konijn en gaat graag op onderzoek uit en springen kan die als de beste. flo is op zoek naar een huis waar die genoeg beweging kan krijgen en een vriendinnetje om mee te spelen. hij moet nog gecastreerd en kan daarom pas weg vanaf 1 juni.

 

 

Hamur: is een mannetje geboren op 01-08-2014 en is erg lief en tam konijn. en op zoek naar een vriendinnetje

 

Karel: is een jong konijntje die in de buurt van de Ulebelt gevonden is. hij is een erg lief en sociaal konijn met een scheur in zijn linker oor. ook Karel is op zoek naar een nieuw huisje. Hij moet nog wel gecastreerd worden Daarom zou hij pas mee kunnen vanaf 1 juni.

 

Teddy: is een mannetje, geboren in september 2014. Hij moet nog gecastreerd worden, maar is daarna op zoek met een vrouwtje om gezellig mee te spelen. Teddy is een gezellig konijn en vind alles erg interessant. Teddy zal ongeveer vanaf  begin maart klaar zijn voor adoptie. Wel zal Teddy af en toe geborsteld moeten worden

 

 

 

 

Babbel: is een vrouwtje en is samen binnengekomen met Knabbel. We weten niet precies hoe oud ze is.

Pluis: is een vrouwtje geboren op 03-06-2013. Zal regelmatig gekamd moeten worden (of knippen kan ook) om klitten te voorkomen. Ze heeft een bultje achter de linker voorbeen wat niks ernstigs is, maar dat wel in de gaten gehouden moet worden. Daarnaast is Pluis een kieskeurige eter en zal je ook goed in de gaten moeten houden of ze blijft eten. Een lief zorgenkonijntje mag je haar wel noemen.