De Ulebelt heeft een opvang voor konijnen en kleine knaagdieren, zoals cavia’s. Hier vangen wij zowel zwerfdieren op, als dieren waar mensen afstand van willen doen. Tegelijkertijd bieden we mensen de mogelijkheid om bij ons een lief huisdier te kopen. Bijvoorbeeld een maatje voor een konijn wiens maatje is overleden. Dat is belangrijk want konijnen en knaagdieren zijn echte groepsdieren en hebben dus behoefte aan gezelschap. Konijntjes verkopen we alleen als koppel of als aanvulling bij een konijn thuis.

Wilt u afstand doen van een dier?

Eerst contact opnemen met de Ulebelt of er plek is en wat de voorwaarden zijn! Daarna kan evt. een afspraak gemaakt worden om het dier te brengen.

Contact: via 0570-653437 of per email

De procedure kunt u alvast hier nalezen.

Deze opvangfaciliteit is een samenwerking tussen de Ulebelt, Dierenkliniek Deventer, de gemeente Deventer en Dierenbescherming OverGelder. Binnen Overijssel is de Ulebelt één van de weinige plekken waar konijnen worden opgevangen.

Wij zoeken een nieuwe baas:

(laatst bewerkt: 14-9-2018; vraag voor meest actuele info de dierverzorgers!)

Jim : gecastreerd mannetje. En lief en rustig mannetje van 8 jaartjes oud. Zoekt een gezellig vriendinnetje om mee samen te wonen.

 

Knabbel en Babbel, twee caviabroertjes. Hebben het heel gezellig samen, mogen samen blijven of apart bij een lieve dame cavia komen wonen. De heren zijn begin september gecastreerd. Ze zijn nu 1 jaar oud en vrij schichtig nog.

Pom gecastreerd mannetje geboren juli 2016. Erg lief en aanhankelijk. Kinderen gewend. Wil graag met een leuk vriendinnetje samenwonen, kan dit bij u?

 

 

 

 

Bem mannetje(wordt nog gecastreerd), geboren in januari 2015. Nieuwsgierig en lief kereltje. Wil na zijn castratie graag met een leuk vriendinnetje samen wonen.

 

 

 

Django, gecastreerd mannetje, geboren in 2013. Lief en vriendelijk kereltje. Wil graag bij een leuk konijnendametje komen wonen.

 

 

 

Lisa vrouwtje, geboren halverwege 2018. Klein jong dwergkonijntje. Is lief en nieuwsgierig, kan ook nog schrikken als je te snel gaat bij haar. Heeft nog wat liefde en aandacht nodig. Gevonden als zwerver. Wil graag bij een lief of stoer konijnenvriendje komen wonen. Heeft u een plekje voor haar?