De Ulebelt heeft een opvang voor konijnen en kleine knaagdieren, zoals cavia’s. Hier vangen wij zowel zwerfdieren op, als dieren waar mensen afstand van willen doen. Tegelijkertijd bieden we mensen de mogelijkheid om bij ons een lief huisdier te kopen. Bijvoorbeeld een maatje voor een konijn wiens maatje is overleden. Dat is belangrijk want konijnen en knaagdieren zijn echte groepsdieren en hebben dus behoefte aan gezelschap. Konijntjes verkopen we alleen als koppel of als aanvulling bij een konijn thuis.

Wilt u afstand doen van een dier?

Eerst contact opnemen met de Ulebelt of er plek is en wat de voorwaarden zijn! Daarna kan evt. een afspraak gemaakt worden om het dier te brengen.

Contact: via 0570-653437 of per email

De procedure kunt u alvast hier nalezen.

Deze opvangfaciliteit is een samenwerking tussen de Ulebelt, Dierenkliniek Deventer, de gemeente Deventer en Dierenbescherming OverGelder. Binnen Overijssel is de Ulebelt één van de weinige plekken waar konijnen worden opgevangen.

Wij zoeken een nieuwe baas:

(laatst bewerkt: 28-2-2018; vraag voor meest actuele info de dierverzorgers!)

Wave, lief mannetje geboren 2013. Dit mooie rex harige mannetje is nog wat angstig. Hij is gecastreerd en kan dus zowel bij een cavia heer als dame geplaatst worden.

Nicolette, langhariger pluizig zacht dames konijn. Gevonden in een park tegelijk met vijf andere konijnen, ontzettend bang. Zoekt een thuis waar ze heel rustig haar zelfvertrouwen weer kan opbouwen met een konijnenmaatje.