De Ulebelt heeft een opvang voor konijnen en andere kleine knaagdieren, zoals onder andere cavia’s. We vangen zowel dieren op, waar mensen afstand van willen doen, als zwerfdieren. De opvangmogelijkheid is een samenwerking tussen Dierenkliniek Deventer, gemeente Deventer en Dierenambulance OverGelder en onze Stichting.

Tegelijkertijd bieden we de mogelijkheid om bij ons een lief huisdier uit te zoeken. Bijvoorbeeld nieuw gezelschap voor een konijn wiens maatje is overleden. Dat is heel belangrijk want konijnen en knaagdieren zijn echte groepsdieren en hebben dus behoefte aan gezelschap. Konijnen gaan daarom bij ons alleen per koppel weg, de uitzondering hierop is natuurlijk als je thuis al een konijn hebt. We helpen je graag met de kennismaking tussen beide konijnen (koppelen noemen we dat). Ook kan je dier bij ons komen logeren, bijvoorbeeld als jij lekker geniet van je vakantie.

Als Stichting kunnen we dit alles niet kosteloos verzorgen en vragen wij dus om een bijdrage.

Mogelijkheden en financiële bijdrage

Kies één van de opties hieronder. Deze brengt je bij een contactformulier van de kinderboerderij om in te vullen. Wij nemen contact met je op als er nog verdere vragen zijn of om een afspraak in te plannen voor het brengen en/of halen van dieren. Hiervoor hanteren we de volgende dagen: woensdag, vrijdag of zondag tussen 13.00 – 15.00 uur.

Konijnen/ knaagdieren informatie

Heeft u nog nooit een konijn of knaagdier gehad? Wij vragen u om uw uitermate goed in te lezen. Het houden van deze dieren wordt vaak onderschat, waardoor deze groepsdieren (konijn/ cavia) vaak alleen worden gehouden in een ongeschikt hok. Bekijk deze site of download de folders

– over konijnen 

– over cavia’s

Ik heb een konijn/ knaagdier gevonden

Heeft u dieren gevonden? U mag deze brengen naar de Ulebelt, de Ulebelt heeft altijd twee hokken vrij voor gevonden konijnen/cavia’s.
Bel naar de receptie (0570 653437) of naar 0642905995 (kinderboerderij telefoon), wij zullen het hok dan klaarmaken.

Afstand doen van een dier

Plaatsing van een konijn en cavia kost 55 euro, andere knaagdieren zoals hamsters 10 euro, ratten 15 euro. Van deze kosten laten wij ze checken door de dierenarts, vaccineren en de niet-gecastreerde mannelijke dieren worden gecastreerd. Vervolgens gaan wij een nieuw maatje en een passend gezin voor ze zoeken.
Als u afstand wilt doen, mag u de benodigdheden zoals voer, speeltjes en bodembedekkers meegeven, hokken nemen wij niet aan.
Het dier brengen voor afstand gaat alleen op afspraak, wij kunnen naar aanleiding hiervan een hok klaarmaken. Bent u van gedachten veranderd, dan kunt u uw afspraak van te voren afzeggen.
Lees verder.

Een nieuw maatje

Omdat konijnen en cavia’s groepsdieren zijn, gaan ze bij ons in de opvang (bijna) altijd samen weg. Onze rammelaren (mannetjes konijnen) zijn altijd gecastreerd vóórdat ze gekoppeld kunnen worden. Heeft u zelf een ram thuis en wilt u koppelen? Dat moet de ram minstens 4 weken geleden gecastreerd zijn. Onze voedsters zijn niet standaard gecastreerd/ gesteriliseerd, het is niet de bedoeling dat de voedsters worden gebruikt voor de fok. De kosten voor een nieuw maatje bedragen 35 euro voor een konijn en 25 euro voor een cavia.
Lees verder

Een setje konijnen/ cavia’s

Omdat konijnen en cavia’s groepsdieren zijn, gaan ze bij ons in de opvang (bijna) altijd samen weg. Hieronder kunt u aangeven of u op zoek bent naar een setje konijnen of cavia’s.

Pensionplek

Ons pension is gelegen in de quarantainestal, dit is niet toegankelijk voor bezoekers, dus de konijnen krijgen genoeg rust bij ons. Wij voeren gemengd voer één keer per dag, twee keer per dag groenvoer (gras/groente/fruit) en er is onbeperkt hooi en water beschikbaar. Wij zorgen dat het verblijf regelmatig verschoond wordt. Heeft uw dier een speciaal dieet, dan mag u het eten zelf meenemen. Wij vragen om speeltjes thuis te houden.
De dieren verblijven de gehele periode in het verblijf. Op verzoek kunnen wij het konijn borstelen en de nagels knippen voor 3,50 euro per dier.

Lees verder