De Ulebelt heeft een opvang voor konijnen en kleine knaagdieren, zoals cavia’s. Hier vangen wij zowel zwerfdieren op, als dieren waar mensen afstand van willen doen. Tegelijkertijd bieden we mensen de mogelijkheid om bij ons een lief huisdier te kopen. Bijvoorbeeld een maatje voor een konijn wiens maatje is overleden. Dat is belangrijk want konijnen en knaagdieren zijn echte groepsdieren en hebben dus behoefte aan gezelschap. Konijntjes verkopen we alleen als koppel of als aanvulling bij een konijn thuis.

Wilt u afstand doen van een dier?

Eerst contact opnemen met de Ulebelt of er plek is en wat de voorwaarden zijn! Daarna kan evt. een afspraak gemaakt worden om het dier te brengen.

Contact: via 0570-653437 of per email

De procedure kunt u alvast hier nalezen.

Deze opvangfaciliteit is een samenwerking tussen de Ulebelt, Dierenkliniek Deventer, de gemeente Deventer en Dierenbescherming OverGelder. Binnen Overijssel is de Ulebelt één van de weinige plekken waar konijnen worden opgevangen.

Wij zoeken een nieuwe baas:

(laatst bewerkt: 6-11-2017; vraag voor meest actuele info de dierverzorgers!)

Bertus, mannetje, wordt nog gecastreerd. Angstig mannetje welke gevonden is in een park, samen met vijf andere konijnen. Mist een stukje van zijn rechteroor. Wil graag met een mooie konijnendame komen te wonen in een ruime ren.

 

 

 

Roos, lief konijnenvrouwtje. Geboortedatum onbekend. Hollandse hangoor, crèmekleur. Erg nieuwsgierig, lief en knuffelig.

 

 

 

Gerbera, lieve konijnen dame. Geboortedatum onbekend. Hollandse hangoor, wit met crème vlekjes. Vrolijke actieve meid die graag aandacht wil.

 

 

Kwik, mooi klein caviamannetje. Hij is geboren in 2014, en is pas gecastreerd. Kwik houdt niet van aaien en kan dan bijten(dit was voor zijn castratie bij de vorige eigenaar, tot nu toe in de opvang niet ervaren). Hij zoekt een rustig huisje met een lief cavia vriendje of vriendinnetje.

 

 

 

Koekie, flinke caviaman van 2001. Gecastreerd lief en rustige kerel. Op zoek naar een lief cavia vriendje of vriendinnetje om mee samen te wonen.

 

 

 

Nicolette, langhariger pluizig zacht dameskonijn. Gevonden in een park tegelijk met vijf andere konijnen, ontzettend bang. Zoekt een thuis waar ze heel rustig haar zelfvertrouwen weer kan opbouwen met een konijnenmaatje.

 

 

 

Martin, mannetje, wordt nog gecastreerd. Gevonden in een park samen met vijf konijnenvriendjes. Is nu nog erg angstig, wil graag bij een lief konijnenmeisje komen wonen.

 

 

 

Wave, lief mannetje geboren 2013. Dit mooie rex harige mannetje is nog wat angstig. Hij is gecastreerd en kan dus zowel bij een cavia heer als dame geplaatst worden.

 

 

 

Tessa, mooie dame. Gevonden in een park samen met vijf konijnenvriendjes. Ze is helaas nog erg angstig. Misschien dat ze met een stoere partner wat tammer wordt?

 

 

 

Inge,  mooi konijnenvrouwtje. Gevonden in het park samen met vijf andere konijnen. Ze is erg angstig, maar ook nieuwsgierig. Met tijd, aandacht en een lief konijnenvriendje zal ze wellicht minder bang worden.

 

 

 

Diede, schattig konijnenvrouwtje. Ook Diede is in het park gevonden en op dit moment erg angstig. Ze zoekt een rustig thuis met een vriendje en veel ruimte.

 

 

 

Pietje, waarschijnlijk een mannetje. Pietje is geboren op de Ulebelt, hij is het jong van Roos welke als zwerver is gevonden. Pietje krijgt veel aandacht om tam te worden, en als hij acht weken oud is mag hij verhuizen naar een fijne plek.