De Ulebelt heeft een opvang voor konijnen en kleine knaagdieren, zoals cavia’s. Hier vangen wij zowel zwerfdieren op, als dieren waar mensen afstand van willen doen. Tegelijkertijd bieden we mensen de mogelijkheid om bij ons een lief huisdier te kopen. Bijvoorbeeld een maatje voor een konijn wiens maatje is overleden. Dat is belangrijk want konijnen en knaagdieren zijn echte groepsdieren en hebben dus behoefte aan gezelschap. Konijntjes verkopen we alleen als koppel of als aanvulling bij een konijn thuis.

Wilt u afstand doen van een dier?

Eerst contact opnemen met de Ulebelt of er plek is en wat de voorwaarden zijn! Daarna kan evt. een afspraak gemaakt worden om het dier te brengen.

Contact: via 0570-653437 of per email

De procedure kunt u alvast hier nalezen.

Deze opvangfaciliteit is een samenwerking tussen de Ulebelt, Dierenkliniek Deventer, de gemeente Deventer en Dierenbescherming OverGelder. Binnen Overijssel is de Ulebelt één van de weinige plekken waar konijnen worden opgevangen.

Wij zoeken een nieuwe baas:

(laatst bewerkt: 2-10-2017; vraag voor meest actuele info de dierverzorgers!)

Wave, lief mannetje geboren 2013. Dit mooie rex harige mannetje is nog wat angstig. Hij is gecastreerd en kan dus zowel bij een cavia heer als dame geplaatst worden.

 

 

 

Klaver, prachtig amerikaans gekruid mannetje. Samen met Distel gekomen. Wordt nog gecastreerd. Lief en rustig als hij op schoot is, het gepakt worden vind hij nog niet erg leuk.

 

 

 

Roos, lief konijnenvrouwtje. Geboortedatum onbekend. Hollandse hangoor, crèmekleur. Erg nieuwsgierig, lief en knuffelig.

 

 

 

Gerbera, lieve konijnen dame. Geboortedatum onbekend. Hollandse hangoor, wit met crème vlekjes. Vrolijke actieve meid die graag aandacht wil.

 

 

Lieve, een mooi konijnendame geboren in 2013. Actief en levendig konijn die nieuwsgierig op je afkomt om geaaid te worden.  Wil graag samen met een gecastreerd mannetje komen wonen.

 

 

 

Distel, mooi rex harig mannetje. Samen met Klaver binnengekomen. Wordt nog gecastreerd. Lief en rustig in de hand, op het oppakken zelf reageert hij onwennig.

 

 

 

Kwik, mooi klein caviamannetje. Hij is geboren in 2014, en is pas gecastreerd. Kwik houdt niet van aaien en kan dan bijten(dit was voor zijn castratie bij de vorige eigenaar, tot nu toe in de opvang niet ervaren). Hij zoekt een rustig huisje met een lief cavia vriendje of vriendinnetje.

 

 

 

Koekie, flinke caviaman van 2001. Gecastreerd lief en rustige kerel. Op zoek naar een lief cavia vriendje of vriendinnetje om mee samen te wonen.

 

 

 

Puck, een prachtige konijnendame van april 2016. Ze studeert voor binnenhuisarchitect, en zet haar hele hok op de kop. Ze verveelt zich bij ons en wil heel graag een actief leven hebben met een leuk gecastreerd konijnen mannetje.