De Ulebelt heeft een opvang voor konijnen en kleine knaagdieren, zoals cavia’s. Hier vangen wij zowel zwerfdieren op, als dieren waar mensen afstand van willen doen. Tegelijkertijd bieden we mensen de mogelijkheid om bij ons een lief huisdier te kopen. Bijvoorbeeld een maatje voor een konijn wiens maatje is overleden. Dat is belangrijk want konijnen en knaagdieren zijn echte groepsdieren en hebben dus behoefte aan gezelschap. Konijntjes verkopen we alleen als koppel of als aanvulling bij een konijn thuis.

Wilt u afstand doen van een dier?

Eerst contact opnemen met de Ulebelt of er plek is en wat de voorwaarden zijn! Daarna kan evt. een afspraak gemaakt worden om het dier te brengen.

Contact: via 0570-653437 of per email

De procedure kunt u alvast hier nalezen.

Deze opvangfaciliteit is een samenwerking tussen de Ulebelt, Dierenkliniek Deventer, de gemeente Deventer en Dierenbescherming OverGelder. Binnen Overijssel is de Ulebelt één van de weinige plekken waar konijnen worden opgevangen.

Er is een redelijk snel wisselend aanbod van konijnen (en andere knaagdieren). Kom vooral eens langs bij de Ulebelt om te kijken of jouw konijn er wellicht tussen zit! Ook als je een maatje zoekt voor een eenzaam konijn thuis, we kunnen assisteren bij het koppelen van de dieren. De konijnen zitten bij ons achter de ramen, te bezichtigen vanaf het kleine stalletje rechts van de stal, naast de varkens! Hier kun je tijdens de openingstijden van het terrein altijd even komen kijken! Vraag voor meest actuele info over beschikbare dieren de dierverzorgers!