Opvang van konijnen en kleine knaagdieren

De Ulebelt heeft een opvang voor konijnen en andere kleine knaagdieren, zoals cavia’s en ratten. Wil je afstand doen van je huisdier of heb je een zwerfdier gevonden, breng het langs. Ook kan je konijn of cavia bij ons komen logeren als jij met vakantie gaat. De opvangmogelijkheid is een samenwerking tussen Dierenkliniek Deventer, gemeente Deventer, Dierenambulance OverGelder en de Ulebelt.

Een nieuw maatje

Ben je op zoek naar een nieuw maatje voor je konijn of cavia? Dat kan ook. Gezelschap voor konijnen en knaagdieren is heel belangrijk, want het zijn echte groepsdieren. We helpen je graag met de kennismaking (koppelen). Heb je thuis nog geen konijn of cavia, dan kun je bij ons om die reden alleen een koppeltje uitzoeken.

Ben je op zoek naar een nieuw maatje, kies dan hieronder de juiste knop. Een dierverzorger bekijkt wat de beste oplossing is (bij voorkeur niet bellen, wij zijn druk met de werkzaamheden op de boerderij). Meestal reageren we via mail op dinsdag of zondag. Soms kan het door drukte iets langer duren. Is er spoed? Kom dan even langs en spreek een dierverzorger aan.

Dagen van koppelen en afstand doen gaat op afspraak, meestal op zondag tussen 13:30-15:00.

Informeer u goed

Het houden van deze dieren wordt vaak onderschat, waardoor deze groepsdieren vaak alleen worden gehouden. Ook zitten ze vaak in een ongeschikt hok. Kijk op deze site om te zien wat nodig is om konijnen of knaagdieren te houden of  download de folders:
– over konijnen
– over cavia’s

Ik heb een konijn of knaagdier gevonden

Heeft u konijnen of knaagdieren gevonden? U mag ze komen brengen. Wij hebben altijd twee hokken vrij voor gevonden dieren. Bel vooraf even naar de receptie (0570 653437) of naar 06-429.059.95 (kinderboerderij), zodat we het hok kunnen klaarmaken.

Heb je een tam konijn gezien in het wild? Probeer het zelf te vangen. Als wij langskomen om het te vangen, is het dier vaak alweer vertrokken.

Donatie

De verzorging van konijnen en knaagdieren is duur. Wilt u ons steunen met een bijdrage? Donaties zijn heel welkom. Klik hier.

Prijzen 2024

Afstand konijn of cavia: € 70,-
Afstand hamster of rat: € 20,-
Aanschaf konijn of cavia (gevaccineerd en gecastreerd): € 50,-
Pension konijn of cavia : € 6,- per dag per dier.
Pension hamsters en ratten in eigen kooi: € 3,- per dag per dier.
Toeslag medische handeling (oog zalven, dwangvoeren etc.) per dag: € 1,-
Extra handelingen zoals borstelen en nagels knippen: € 5,- per behandeling

Een nieuw maatje

Omdat konijnen en cavia’s groepsdieren zijn, gaan ze bij ons in de opvang (bijna) altijd samen weg. Onze rammelaren (mannetjes konijnen) zijn altijd gecastreerd vóórdat ze gekoppeld kunnen worden. Heeft u zelf een ram thuis en wilt u koppelen? Dat moet de ram minstens 4 weken geleden gecastreerd zijn, omdat ze na de castratie nog enige tijd vruchtbaar kunnen zijn. Onze voedsters zijn niet standaard gecastreerd of gesteriliseerd. Voedsters mogen niet gebruikt worden voor de fok.
Lees verder

Een koppeltje

Omdat konijnen en cavia’s groepsdieren zijn, gaan ze bij ons in de opvang (bijna) altijd samen weg. Hieronder kunt u aangeven of u op zoek bent naar een setje konijnen of cavia’s.

Pensionplek

RESERVEER TIJDIG. De eerste aanmeldingen voor 2024 zijn al binnen.
Ons pension is gelegen in de quarantainestal, dit is niet toegankelijk voor bezoekers, dus de konijnen krijgen genoeg rust bij ons. Wij voeren gemengd voer één keer per dag en twee keer per dag groenvoer. Er is onbeperkt hooi en water beschikbaar. Het verblijf verschonen we regelmatig. Heeft uw dier dieetvoer, wilt u dit dan meegeven? Speeltjes mogen thuis blijven. De dieren verblijven de gehele periode in het verblijf. Tegen kosten kunnen wij het konijn borstelen en de nagels knippen.

Lees verder

Afstand doen

Van de kosten voor het plaatsen van een dier laten wij ze checken door de dierenarts, vaccineren en de niet-gecastreerde mannelijke dieren worden gecastreerd. Vervolgens zoeken we een nieuw maatje en een passend gezin. Als u afstand wilt doen, mag u de benodigdheden zoals voer, speeltjes en bodembedekkers meegeven. Hokken nemen we niet aan.
Wilt u het dier brengen, maak dan een afspraak, zodat wij een hok kunnen klaarmaken. Bent u van gedachten veranderd, dan kunt u uw afspraak van te voren afzeggen.
Lees verder.