De Ulebelt heeft een opvang voor konijnen en kleine knaagdieren, zoals cavia’s. Hier vangen wij zowel zwerfdieren op, als dieren waar mensen afstand van willen doen. Tegelijkertijd bieden we mensen de mogelijkheid om bij ons een lief huisdier te kopen. Bijvoorbeeld een maatje voor een konijn wiens maatje is overleden. Dat is belangrijk want konijnen en knaagdieren zijn echte groepsdieren en hebben dus behoefte aan gezelschap. Konijntjes verkopen we alleen als koppel of als aanvulling bij een konijn thuis.

Wilt u afstand doen van een dier?

Eerst contact opnemen met de Ulebelt of er plek is en wat de voorwaarden zijn! Daarna kan evt. een afspraak gemaakt worden om het dier te brengen.

Contact: via 0570-653437 of per email

De procedure kunt u alvast hier nalezen.

Deze opvangfaciliteit is een samenwerking tussen de Ulebelt, Dierenkliniek Deventer, de gemeente Deventer en Dierenbescherming OverGelder. Binnen Overijssel is de Ulebelt één van de weinige plekken waar konijnen worden opgevangen.

Wij zoeken een nieuwe baas:

(laatst bewerkt: 26-7-2017; vraag voor meest info de dierverzorgers!)

Musty, hollands hangoor mannetje geboren in november 2016. Ik ben gecastreerd en op zoek naar een lief vriendinnetje. Ik ben heel tam en hou van geaaid worden, liever word ik niet opgetild.

 

Wave, lief mannetje geboren 2013. Dit mooie rex harige mannetje is nog wat angstig. We kunnen hem laten casteren als hij bij een mooie caviadame geplaatst gaat worden.

 

 

Drie lieve vlaamse reus mannetjes geboren 1 april 2017, geel kortharig. Vrolijk, lief en nieuwsgierig. Worden gecastereerd als ze iets ouder zijn. Ze kunnen samen worden geplaatst of per stuk bij een lief vriendinnetje.

 

 

 

Hops, Japannerkleurig mannetje geboren februari 2017. Lief, druk en speels mannetje. Wordt binnenkort gecastreerd en wil dan graag verhuizen naar een lief vriendinnetje.

Kwik, Kwek en Kwak, drie caviamannetjes samen. Het witte mannetje Kwik is geboren in 2014, de andere twee in 2016. Kwik houdt niet van aaien en kan dan bijten, de borstel(kwak) is wel tam en de bonte gladhaar(Kwek) is wat angstig. Deze drie mannetjes hebben het heel gezellig samen, mogen ze bij u komen wonen?  

Knabbeltje geboren in 2009. Een heel lief en tam konijnenvrouwtje. Ze is op zoek naar een leuk konijnenvriendje en een fijn nieuw thuis.

 

 

Pipo, hangoor crème konijnmannetje. Pipo is een vondeling, dus een leeftijd kunnen we niet met zekerheid bij zeggen. Lief, vrolijk hangoormannetje welke binnenkort gecastreerd gaat worden en dan graag een nieuw huisje met vriendinnetje wil krijgen.

 

 

Bruno en Timo, twee cavia heren zijn geboren in mei 2015. Ze zijn niet gecastreerd, zitten samen en zijn dikke maatjes. Nieuwsgierig en lief, maar duiken bij drukte graag weg in hun verstopplek.

 

 

Flappie, Hollands hangoor vrouwtje van 2010. Bruin met langere plukjes tussen haar oren. Ze is een rustige dame die een lief gecastreerd mannetje wel zal waarderen.

 

 

 

Vlekkie, Japanner kleurig meisje van 2010. Snelle nieuwsgierige dame op zoek naar en lief gecastreerd konijnen mannetje.