Er zijn allerlei manieren om te vergroenen in je eigen buurt. Denk bijvoorbeeld aan het planten van bollen, klimplanten en bodembedekkers, samen met je buren. Of ga met de buurt de daken van garages en schuren vergroenen door een fraai sedumdak aan te leggen.

De Groene Loper Deventer helpt jou om je omgeving groener en biodiverser te maken. Om je tuin, bedrijventerrein of erf te vergroenen. Met (eetbare) struiken, bomen, geveltuintjes, moestuinen of een natuurspeelplek. Hierdoor knappen buurten en wijken op, leren buurtbewoners elkaar kennen en genieten meer mensen van de natuur dicht bij huis. Lees hier meer.

Als je je regenpijp loskoppelt van het riool en daken van schuurtjes en carports laat begroeien, word je minder kwetsbaar voor hoosbuien, of langere droge periodes. Bovendien kun je er subsidie voor krijgen.
Over de verschillende manieren om de regenpijp af te koppelen en voor uitleg over groene daken, kun je ons webinar volgen, of download hier: Handboek Regenwater goed gebruikt! .