Maak jij je tuin ook klimaatbestendig?

  • Zaag de regenpijp door en vang het regenwater op in je tuin.
  • Maak van je platte, zwarte daken een groen dak met sedum, grassen en kruiden. Gemeente Deventer heeft een subsidie beschikbaar voor huurders en huiseigenaren die een groen dak willen aanleggen. Kijk op Deventerstroomt.nl/vergroenen/groen-dak voor de voorwaarden.
  • Op Deventerstroomt.nl/acties vind je meer kortingen en acties, zoals een korting op een regenton en de actie NK tegelwippen. Zo raak je de tegels uit jouw tuin op een eenvoudige manier kwijt.

Klimaatbestendige straat

Hoe meer bewoners bij jou in de buurt afkoppelen of groene daken aanleggen, hoe beter het resultaat. Daarom bieden wij buurtbijeenkomsten op maat. We kijken specifiek naar de situatie en mogelijkheden in jullie buurt of wijk en organiseren een buurtbijeenkomst.

Waarom?

Als je de regenpijp doorzaagt en loskoppelt van de riolering, kun je het schone regenwater naar een goede plek in je tuin leiden. Daar kan het rustig de grond in zakken en heb je een buffer voor warme en droge dagen. Ook voorkom je overstroming van het riool bij plensbuien. Groene daken maken je huis koeler en vergroten de biodiversiteit. Bovendien ziet het er mooi uit. Hoe meer Deventenaren dit doen, hoe beter het resultaat. Zo kunnen we de klimaatverandering aan!

Een deel van de huizen in Deventer is al afgekoppeld, maar op de rioleringskaart  kun je zien of je huis nog is aangesloten op het riool.

 Meer informatie?

• Download hier de brochure: Regenwater goed gebruikt!:
• Kijk hier  voor het webinar: ‘Regenwater: goed gebruikt!’

Voorbeelden

• Op de website deventerstroomt.nl zijn alle initiatieven voor afkoppelen en vergroenen te vinden.
• Buurtbewoners op de Worp hebben hun platte daken vergroend: filmpje.
• Twee voorbeeldfilmpjes van een tuin in Colmschate door WTB Media:

In september 2018 heeft een aantal buurtbewoners in de Vogelslag in Colmschate hun buurt afgekoppeld en vergroend. Kijk hier naar het artikel en filmpje van de Stentor.

De Ulebelt werkt samen met de Deventer Regenwaterambassadeurs