Maak jij je tuin ook klimaatbestendig? De Ulebelt helpt je verder!

Huizen gebouwd na 2002 zijn voor het regenwater al afgekoppeld van het riool. Op de rioleringskaart  kun je zien of het regenwater van je huis nog is aangesloten op het riool. Check dit eerst.

Woon je in een oudere wijk? Wil je je regenwater in je tuin houden? De Ulebelt kan je adviseren.

Afkoppelen: individueel of samen met je buurt

Wil jij zelf in jouw eigen tuin aan de slag en wil je advies daarbij? Een regenwaterambassadeur kan bij jou thuis komen kijken, om je te adviseren over de mogelijkheden.

Of  wil je samen met je buurt gaan afkoppelen? Dan organiseren we samen met jou een afkoppelworkshop. We kijken specifiek naar de situatie en mogelijkheden in jullie buurt.

Wil je je voor een van deze twee opties aanmelden? Scroll naar beneden voor het contactformulier.

Voorbeelden

Al sinds 2012 ondersteunt de Ulebelt wijken en buurten bij het afkoppelen. Kom kijken naar ons eigen praktijkvoorbeeld op ons terrein, of binnenkort op de Bandenspeeltuin in de Zandweerd.

Waarom afkoppelen?

Als je de regenpijp doorzaagt en loskoppelt van de riolering, kun je het schone regenwater naar een goede plek in je tuin leiden. Daar kan het rustig de grond in zakken en heb je een buffer voor warme en droge dagen. Ook voorkom je overstroming van het riool bij plensbuien. Groene daken maken je huis koeler en vergroten de biodiversiteit. Bovendien ziet het er mooi uit. Hoe meer Deventenaren dit doen, hoe beter het resultaat. Zo kunnen we de klimaatverandering aan!

 Meer informatie?

• Download hier de brochure: Regenwater goed gebruikt!:
• Kijk hier  voor het webinar: ‘Regenwater: goed gebruikt!’

Contactformulier regenwater afkoppeling

Ik wil graag advies over

Ik wil graag samen met anderen in de buurt maatregelen nemen en daarbij advies krijgen van de Ulebelt.

Er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen. Omdat alle regenwaterambassadeurs vrijwilligers zijn, kan dit soms een paar dagen duren.