Op de kinderboerderij van de Ulebelt ontmoet u allerlei dieren. De meest voorkomende landbouwhuisdieren zoals kip, schaap, geit, varken en koe zijn bij de Ulebelt te vinden. Deze dieren worden in de landbouw door mensen gehouden omdat daarmee voedsel wordt geproduceerd. Op onze educatieve boerderij is productie natuurlijk minder belangrijk dan het geven van informatie. Maar bij de schattige biggetjes en de lieve lammetjes hoort ook het verhaal van melk- en vleesproductie. Jong en oud ziet, midden in de stad, het kalf bij de koe, de mest op de mesthoop en het graan op de akker en ervaart de band tussen een vruchtbare bodem en de productie van ons voedsel.
Op onze boerderij wordt geproduceerd zonder kunstmest of synthetische bestrijdingsmiddelen. Ook besteden wij veel aandacht aan de huisvesting en verzorging van de dieren. Zo verdienen veel van onze  producten (vlees, fruit, bloemen) het EKO-keurmerk.

Dieren op de kinderboerderij

britt butch

Ben je ook benieuwd welke dieren er allemaal op de Ulebelt wonen? Klik hier gauw verder!

Duurzame Kinderboerderij

De Ulebelt mag zich met recht een Duurzame Kinderboerderij noemen. We houden hier rekening met energie, afval, duurbouw bouwen, groen en voeding en water.

Opvang Konijnen en Co

Naast de kinderboerderij, heeft de Ulebelt  een opvang voor kleine knaagdieren (konijnen, cavia’s). Hier kunnen konijnen en cavia’s worden gebracht na gemaakte afspraken.

Met een adoptiedier ondersteun je als bezoeker, bedrijf, particulier of school de educatieve stadsboerderij de Ulebelt op een leuke en nuttige manier. Je kunt zelf een dier uitkiezen. Lees verder

Gein met je konijn

De cursus Gein met je konijn biedt meer uitdaging voor dier en kind; leer een voedselspel of trainingsbaan te maken!

Meehelpen

Kinderen mogen altijd vragen of ze mee kunnen helpen op de kinderboerderij! Vaak is er in de middag tijdens voertijd best ruimte voor een paar helpende handen. Vraag het de dierverzorgers!

Keurmerk Kinderboerderij

Door middel van het Keurmerk ‘Kinderboerderij’ laat de Ulebelt zien dat het een veilige en verantwoorde kinderboerderij is.