Ons prachtige terrein, onze kinderboerderij, al onze (kinder-)activiteiten, onze ontvangst van gasten, onze horeca en onze duurzaamheidsprojecten kunnen niet bestaan zonder de enthousiaste en veelvuldige inzet van betrokken en deskundige vrijwilligers.

Er werkt een klein team medewerkers bij de verschillende onderdelen van de Ulebelt. Zij werken samen met een groepje vrijwilligers aan bijvoorbeeld het verzorgen van de dieren, het organiseren van boerderijlessen en andere activiteiten voor kinderen en scholen, het inrichten en onderhouden van het terrein en de verschillende tuinen, zoals bloementuin, thematuinen en de moestuin. Ook zijn er vrijwilligers aan de slag als receptiemedewerker met als voornaamste doel het gastvrij ontvangen van en informatie geven aan bezoekers. In de Kikkerkeet, een gezellige houten kiosk met terras op het terrein, kunnen gasten iets te eten en te drinken kopen, deze Kikkerkeet wordt bemensd door vrijwilligers die graag hun medemens hartelijk verzorgen met een hapje en drankje. Een aantal keren per jaar worden er speciale activiteiten georganiseerd waarbij ook vrijwilligers hard nodig zijn om de activiteit tot een groot succes te maken.

De vrijwilligersgroep is van groot belang voor de Ulebelt, zonder de inzet van deze diverse, kosteloze en enthousiaste groep mensen kunnen we niet doen wat we nu allemaal voor elkaar krijgen op onze bijzondere locatie; het zijn van een deskundige centrum voor milieu- en natuureducatie, duurzame doe-projecten en kinderboerderij.

  • Wil jij betrokken zijn bij onze prachtige locatie en leuke groep mensen?
  • Wil jij een actieve bijdrage leveren aan onze Ulelbelt?
  • Wil jij je handen uit de mouwen steken
  • Wil jij je energie, tijd en (des)kundigheid steken om samen met ons te blijven zorgen voor een mooie Ulebelt voor de wijde omgeving?
  • Wil jij meedenken en doen met de ontwikkeling van een nog mooiere en maatschappelijk relevante plek?
  • Wil jij nieuwe dingen leren, je vaardigheden in de praktijk brengen, eens iets anders doen dan altijd zoals met je handen werken naast je studie of baan?

Ben je enthousiast geworden en heb je interesse in een leuke vrijwilligersplek? Er zijn diverse mogelijkheden om aan de slag te zijn; structureel elke week 1 of meerdere dagdelen, een wisselend dagdeel per 2 weken of per maand. Of alleen bij speciale gelegenheden of bijzondere projecten. Je wordt altijd goed ingewerkt en begeleid, ook werk je vaak samen in een groepje met andere vrijwilligers.

Meld je dan vrijblijvend aan bij de vrijwilligerscoördinator van de Ulebelt om de verschillende mogelijkheden te bespreken in een informatief kennismakingsgesprek.

Bel met telefoonnummer 0570 – 653437 of stuur een mail naar vrijwilligerswerk@ulebelt.nl

Updates vacatures:

bestuursleden:

we zoeken twee enthousiaste bestuursleden om ons team te versterken. Lees hier de volledige vacaturetekst: bestuursleden gezocht

communicatievrijwillliger:

Ben jij de communicatievrijwilliger die we zoeken? Kom ons helpen met het uitwerken van communicatieplan, schrijven van persberichten, bedenken van posters, brainstormen over PR-middelen, inzet van social media etc! Mail met de vrijwilligerscoördinator voor een kennismakingsgesprek en om mogelijkheden te bespreken.

Ulebelters

Een grote groep vrijwilligers samen met klein team

Vacatures

Update maart 2020: we hebben per direct vacatures voor vrijwilligers:

Onze vacatures voor vrijwilligers worden altijd gepubliceerd via de site van de Vrijwilligerscentrale Deventer.

Vrijwilligerscentrale

Vacatures bij de Ulebelt vind je via de VCD.