Naast de betaalde krachten, werken er op de Ulebelt ook veel vrijwilligers. Op deze manier worden veel mensen direct betrokken bij het educatieve werk: De Ulebelt wordt ook van hen. Bovendien willen wij graag arbeidsintensieve activiteiten uitvoeren waarvoor niet voldoende betaalde medewerkers aanwezig zijn. Vrijwillige handen zijn daarom om meerdere redenen erg welkom.

Wanneer je geïnteresseerd bent in vrijwilligerswerk, maak dan een afspraak met onze vrijwilligerscoördinator voor een kennismaking (0570-653437) of stuur een mail. Afhankelijk van je interesse en mogelijkheden, word je ingewerkt in één van onze vrijwilligersgroepen. Ben je niet in de gelegenheid om heel regelmatig, op vaste dagdelen per week, mee te werken, word dan ééndagsvlieg. Deze oproepvrijwilligers werken af en toe mee, bijvoorbeeld bij grotere evenementen als een oogstfeest.

Update februari 2018: we hebben in elk geval per direct al vacatures voor vrijwilligers bij:

  • horeca
  • dierverzorging in het weekend
  • receptie en
  • activiteitengroep!

Horeca

Het team van de Kikkerkeet werkt vanuit ons ‘theehuis’ midden op het erf, op de woensdag- vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddagen vanaf april t/m oktober. Bezoekers ontvangen, koffie/thee verkopen, mensen beetje wegwijs maken, kortom een afwisselende functie! Zin om mee te doen? Ben je graag gastvrouw/-heer, in een mooie werkomgeving? Meld je aan!

Dierverzorging in het weekend

De dieren op een kinderboerderij hebben een zevendaagse werkweek, de dierverzorging dus ook. Kom je ons team versterken? In de weekenden voeren, beesten verzorgen, hokken schoonmaken en vaak publiek te woord staan. We zoeken wel liefst mensen met ervaring met landbouwhuisdieren.

Receptie

De plek voor een eerste kennismaking met de Ulebelt vaak, per telefoon of voor een vraag, een kopje koffie of iets uit de winkel. De receptiemedewerkers zijn gastvrij, klantgericht en houden van afwisselend werk in wisselende hectiek. Je staat letterlijk en figuurlijk middenin de organisatie. Doe je mee? We werken per dagdeel, met name voor maandagmiddag en de woensdag zijn nog vacatures, maar dagdelen overleggen we gezamenlijk.

Activiteitengroep

De Ulebelt zoekt enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om te ondersteunen bij (kinder-) activiteiten zoals kinderfeestjes, buitenspeeldagen en knutselmiddagen. Je werkt in een leuk en gevarieerd team. De activiteiten vinden op de woensdagmiddagen, op zondagen plaats en in de vakanties. Je helpt mee met de uitvoering van de verschillende activiteiten, maar ook jouw eigen creatieve ideeën zijn van harte welkom! Je bent beschikbaar op woensdagmiddagen en tijdens de schoolvakanties. Gemiddeld ben je zo’n 3 uur per keer beschikbaar. Je bent flexibel, creatief en hebt belangstelling voor mensen, dieren en natuur.

Ulebelters

Een grote groep vrijwilligers samen met klein team

Vrijwilligerscentrale

Vacatures bij de Ulebelt vind je via de VCD.