
Tijdelijk logeeradres
Ons pension heeft acht pensionhokken, het is dus van belang dat u tijdig reserveert, want vol = vol. Pensionkonijnen kunt u elke dag ophalen en brengen op afspraak (tussen 9:00-16:30), maar het liefst tussen 11-15:00 vanwege de andere werkzaamheden).
Ons pension kost 5 euro per dag per dier (konijn/cavia), overige dieren die in eigen kooi verblijven: hamster 2 euro per dag per dier en ratten 3 euro per dag per dier.
Let op, de dag van brengen en ophalen tellen mee in de kosten. We adviseren om tijdig te informeren of er nog een plek beschikbaar is. In maart en april is er geen pension mogelijk vanwege aflammertijd van de schapen.
Ons pension is gelegen in de quarantainestal, dit is niet toegankelijk voor bezoekers, dus de konijnen en cavia’s krijgen genoeg rust bij ons. Wij voeren gemengd voer één keer per dag, twee keer per dag groenvoer (gras/groente/fruit) en er is onbeperkt hooi en water beschikbaar. Wij zorgen dat het verblijf regelmatig verschoond wordt. Heeft uw dier een speciaal dieet, dan mag u het eten zelf meenemen. Wij vragen om speeltjes thuis te houden.
De dieren verblijven de gehele periode in het verblijf. Op verzoek kunnen wij het konijn borstelen en de nagels knippen voor 4 euro per dier.
Hoe ziet een pensionhok voor konijnen eruit?
Wij hebben 6 verblijven van 1,75 x 1 meter en 2 verblijven van 1,40 x 1 meter. Wij proberen de setjes in het grote hok te zetten, maar hebben hier niet altijd de mogelijkheid toe.
Het verblijf is 1,75 x 1 meter, dit is genoeg ruimte voor een tijdelijk verblijf. Wij hebben schuilmogelijkheden in het hok staan, een voerbakje, een waterfles (op verzoek is een waterbakje ook mogelijk) en een hooiruif. Wij gebruiken in onze pensionhokken stro als bodembedekker.
Heb je een ongecastreerd mannetjes konijn, dan wordt deze in onze hokken achter het raam geplaatst. Dit om alle andere vruchtbare dames te beschermen tegen een gemotiveerde heer die door kleine gaatjes wilt en kan ontsnappen om ze te dekken.
Vaccinatie
Bij ons geldt er geen vaccinatieplicht. Wel is het heel belangrijk dat je je konijnen vaccineert tegen RDH1+2 en myxomatose. Dit zijn ziektes die zowel binnen als buiten opgelopen kan worden. Als ze deze ziektes oplopen, is dat fataal voor het konijn en medesoortgenoten. Onze opvang konijnen vaccineren wij allemaal. Kies je ervoor om je konijnen niet te vaccineren, dan is dit op eigen risico en dan breng je ook niet gevaccineerde konijnen die bij ons in de opvang zitten, in gevaar.
Heb je ongevaccineerde konijnen en is er plots (was gezond, jonge leeftijd, etc.) één van de twee overleden, moet je minimaal 2-3 weken het overgebleven konijn isoleren en niet gaan koppelen. Het overgebleven konijn kan de ziekte dan nog bij zich dragen.

