Tijdelijk logeeradres

Ons pension heeft acht pensionhokken, het is dus van belang dat u tijdig reserveert, want vol = vol. Pensionkonijnen kunt u elke dag ophalen en brengen op afspraak (tussen 9:00-16:30), maar het liefst tussen 11-15:00 vanwege de andere werkzaamheden). Let op, de dag van brengen en ophalen tellen mee in de kosten. We adviseren om tijdig te informeren of er nog een plek beschikbaar is. In maart en april is er geen pension mogelijk vanwege aflammertijd van de schapen.

Hoe ziet een pensionhok voor konijnen eruit?

Wij hebben 6 verblijven van 1,75 x 1 meter en 2 verblijven van 1,40 x 1 meter. Wij proberen de setjes in het grote hok te zetten, maar hebben hier niet altijd de mogelijkheid toe.

Het verblijf is 1,75 x 1 meter, dit is genoeg ruimte voor een tijdelijk verblijf. Wij hebben schuilmogelijkheden in het hok staan, een voerbakje, een waterfles (op verzoek is een waterbakje ook mogelijk) en een hooiruif. Wij gebruiken in onze pensionhokken stro als bodembedekker.

Heb je een ongecastreerd mannetjes konijn, dan wordt deze in onze hokken achter het raam geplaatst. Dit om alle andere vruchtbare dames te beschermen tegen een gemotiveerde heer die door kleine gaatjes wil en kan ontsnappen om ze te dekken.

Vaccinatie en ziektes

Bij ons geldt er geen algemene vaccinatieplicht. Wel is het heel belangrijk dat je je konijnen vaccineert tegen RDH1+2 en myxomatose. Dit zijn ziektes die zowel binnen als buiten opgelopen kunnen worden. Als ze deze ziektes oplopen, is dat fataal voor het konijn en medesoortgenoten. Onze opvang konijnen vaccineren wij allemaal. Kies je ervoor om je konijnen niet te vaccineren, dan is dit op eigen risico en dan breng je ook niet gevaccineerde konijnen die bij ons in de opvang zitten, in gevaar.
Heb je ongevaccineerde konijnen en is er plots (was gezond, jonge leeftijd, etc.) één van de twee overleden, moet je minimaal 2-3 weken het overgebleven konijn isoleren en niet gaan koppelen. Het overgebleven konijn kan de ziekte dan nog bij zich dragen.

Heeft u een konijn met e.cuniculi of een andere ziekte(s), dan verzoeken wij u dit tijdig aan te geven en dat dit ook niet meer besmettelijk is.

  Pensionperiode (vereist)
  Begindatum (incl brengdatum):

  Einddatum (incl haaldatum):

  Totaal aantal dagen:

  Om welk soort dier gaat het? (vereist)
  konijnhamstercaviaratoverig

  Geslacht? Bij meerdere dieren: graag gegevens bij opmerkingen invullen. (vereist)
  manvrouw

  Is het dier gecastreerd of gesteriliseerd? (vereist)
  ja, gecastreerdja, gesteriliseerdnee

  Is het dier gevaccineerd? (vereist)
  janee