EetmaatjesSchuif eens in de twee weken op donderdag gezellig aan in het (eet)café van de Ulebelt. We koken een heerlijke hoofdmaaltijd met een nagerechtje. Het is voor iedereen die lekker, gezond en in gezelligheid met elkaar wilt eten. Meld je aan (alleen of met z’n twee) en kom gerust een keertje langs.

Meer informatie

VoedselcoopsVers, echt en eerlijk eten van een boer uit de buurt, wie wil dat nou niet? In je eentje is dat misschien wat gedoe, het biedt veel voordelen om dat samen te regelen. Bijvoorbeeld door een voedselcoöperatie te starten. Een voedselcoöperatie is niet meer dan een afspraak met een groepje mensen, om als groep bij een lokale boer producten in te kopen. Bestellingen, logistiek en distributie houd je in eigen hand en regel je onderling.

Meer informatie

Noten en hagenWalnoten, hazelnoten en tamme kastanjes zijn heel gezond, het voedingscentrum adviseert om elke dag een handje noten te eten. En die groeien zomaar in het wild, om ons heen! Maar waar dan? En wat kunnen we daarmee? Stichting de Ulebelt draagt bij aan een mooi initiatief van de stichting Land en Keuken, wat hier aandacht voor vraagt.

Meer informatie

Eerlijke voedingHet onderwerp Eerlijk Eten voor iedereen, staat hoog op de agenda. Want overal spelen dezelfde vragen – actueel en zelfs urgent – over landbouw, voedsel, bodem, water, klimaat, biodiversiteit, werkgelegenheid en gezondheid.

Meer informatie