De Ulebelt heeft samen met Deventer Energie en een groep betrokken vrijwilligers een plan ontwikkeld voor een duurzaamheidscentrum in de stadsetalage van het Deventer gemeentehuis. De gemeente heeft daarvoor groen licht gegeven, voor een periode van twee jaar. Het centrum is in februari 2020 geopend. Doelstelling is om bewoners en bedrijven te informeren, te inspireren en te mobiliseren om zelf ook in actie te komen. Daar zijn veel partijen bij betrokken die zich willen laten zien met hun initiatieven, hun aanbod en hun ambities.

Waar begin je?

Duurzaamheid staat bij steeds meer mensen en bedrijven op de radar, maar het is nog niet zo makkelijk om daar ook echt stappen in te zetten. De wereld van de duurzaamheid kan erg onoverzichtelijk zijn. En deprimerend. Elke maatregel die je neemt heeft weer zo veel nadelen. Hoe weet je nou wat echt zoden aan de dijk zet? Heeft het allemaal eigenlijk nog wel zin?

Hulp bij het maken van keuzes

Het Duurzaamheidscentrum wil duurzaam leven weer leuk en eenvoudig maken. Want er zijn echt heel wat dingen die je kan doen die wél wat uitmaken. We gaan je helpen om hier keuzes in te maken. Door je onafhankelijke, wetenschappelijk onderbouwde informatie geven en met je mee te denken om keuzes te maken die bij jou passen. En we helpen je op weg hoe je dit praktisch kan uitvoeren en bekostigen. Samen maken we Deventer Duurzaam!

Activiteiten

Er zijn verschillende interessante activiteiten, zoals: bouwen met kalkhennep, week van de techniek, moestuincursus voor mensen met een eigen tuin, repair café en workshop regenwaterafkoppeling. Kijk voor het volledige programma en aanmelden op www.dcdeventer.nl/activiteiten/