Biologische bloembollen voor Groene Burendag Deventer

foto Annette Meyer

Vanwege het succes van vorig jaar is er weer een bloembollenactie van de Groene Loper. Er kunnen weer zeer voordelig biobollen besteld worden. Een pakket bestaat uit zo’n 900 bollen en kost 140 euro (t.w.v. 400 euro), pakket L is 105 euro en voor pakket M betaal je slechts 70 euro. Het mooie is dat je dat geld ook weer terug kunt vragen, als je de bollen samen met je buurtgenoten plant met Burendag. Wees er wel snel bij, want op is op.
Bestel dus snel je pakket(ten) naar keuze via het formulier hieronder. Besteltermijn is verlengd tot 10 augustus!

Biologische bloembollen zoals boerenkrokus bieden al vroeg in het voorjaar bloeiende planten, waar o.a. bijen en vlinders van profiteren. Een mooie impuls, niet alleen voor de ecologische diversiteit maar ook voor de vitaliteit en betrokkenheid in de buurt. De plantacties vinden plaats bij groene buurtinitiatieven door de hele stad en daarbuiten.

Groene Burendag

Burendag is een feestelijke dag die je viert met je buurtbewoners. Dit jaar kun je Burendag op 24, 25 of 26 september houden. Het is een dag waarop je gezellig samenkomt en iets goeds doet voor elkaar en de buurt. Zoals het planten van struiken, bomen óf bloembollen. Via burendag.nl kun je een activiteit aanmelden en een aanvraag tot 400 euro indienen bij het Oranjefonds. Vraag je je geld dus terug voor de bloembollen van de actie (ulebelt.nl/bloembollen), dan kosten ze je helemaal niks. Wees er wel snel bij, want op is op! Wil je als buurtinitiatief dit geld inzetten voor het vergroenen van je straat of buurt, en wil je graag hulp bij de aanvraag? Neem contact op met Groene Loper, om dit te bespreken!

Bij-zondere actie

Insecten hebben het moeilijk. O.a. door toenemende monoculturen in de landbouw en het betegelen van tuinen is een tekort ontstaan aan bloemen waar bijen nectar en stuifmeel verzamelen. Vooral aan het begin van het groeiseizoen zijn er te weinig bloemen. Om de bij een handje te helpen, organiseert Groene Loper Deventer deze actie.

Groene Loper Deventer

Er zijn veel mensen in Deventer actief om hun eigen omgeving en buurt groener te maken, bijvoorbeeld door geveltuintjes aan te leggen, een wijkmoestuinproject te beginnen, een natuurspeelplek te ontwikkelen, of wandelroutes uit te zetten. Hierdoor knappen buurten en wijken op, leren buurtbewoners elkaar kennen, en genieten meer mensen van de natuur dicht bij huis. De Groene Loper Deventer maakt onderdeel uit van de Groene Loper Overijssel, een provinciaal project om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit. Een mooie manier om dat te doen is door de vele lokale groene (buurt-)initiatieven in Deventer, van klein tot groot, beter zichtbaar te maken. Zichtbaar voor elkaar, voor professionals, en voor de inwoners van Deventer.

Ook voordelig/ voor niks eetbare struiken en bomen planten? Kijk voor alle acties op de Groene Loper Deventer!

Bio-bloembollenpakket

Het bollenpakket kost 140 euro (met een winkelwaarde van 400 euro!). Door grootschalige inkoop heeft de Groene Loper een zeer aantrekkelijke aanbieding geregeld voor biologische bloembollen- pakketten. De prijzen liggen minimaal 50 % onder de winkelwaarde. De bloembollen zijn goed voor bijen en vlinders en geven in het vroege voorjaar veel kleur in de straat. Wil jouw initiatief biologische bloembollen poten? We hebben drie soorten biologisch bloembollenpakketten met bloembollen. De Bollenpakket bestaan (bij een goede oogst!) uit bollen van de volgende soorten:

Pakket XL bestaat uit 900 bollen:

 • Krokus geel groot/kleinbloemige mix bio 100x
 • Mix scilla siberica / chionodoxa alba bio 250x
 • Puschkinia libanotica bio 250x
 • Muscari armeniacum bio 250x
 • Narcis Tete a Tete bio 50x

Pakket L bestaat uit 740 bollen:

 • Krokus botanicus mix bio 100x
 • Mix scilla siberica / chionodoxa alba bio 40x
 • Puschkinia libanotica bio 250x
 • Muscari armeniacum bio 250x
 • Narcis Tete a Tete bio 50x
 • Tulp Tarda bio 50x

Pakket M bestaat uit 440 bollen

 • Krokus botanicus mix bio 100x
 • Mix scilla siberica / chionodoxa alba bio40x
 • Puschkinia libanotica bio 100x
 • Muscari armeniacum bio 100x
 • Tulp clusiana var.chrysantha bio 50x
 • Tulp Tarda bio 50x

Meedoen

Iedereen die het leuk vindt om samen met buurtbewoners zijn eigen straat en/of buurt te vergroenen, kan meedoen. Denk er wel aan dat je voor het planten in openbaar groen niet zomaar toestemming hebt. Doe dit alleen op plekken waar het kan en mag. Meld je aan via onderstaand formulier. We verwachten dat je als tegenprestatie een foto stuurt en deelt via social media. Bestellen kan tot 10 augustus. Daarna kun je ook nog bestellen maar kunnen we niet garanderen dat de bollen beschikbaar zijn. Levering van de bollen is in de week voor de Burendag, de week van 20 september.

  Ik bestel graag het volgende pakket:

  Aantal pakketten:

  Ik ga de biobollen planten op deze locatie: (omschrijf het initiatief/locatie)

  (indien niet op eigen grond:) Er is toestemming om bollen op deze locatie te planten

  Ik ga akkoord met betaling van deze bestelling. Ik ontvang een factuur van de Ulebelt.