Compostdag

Gratis compost halen in Deventer op 23 maart! OP=OP
Dit jaar kunt u op zaterdag 23 maart weer gratis compost ophalen van uw gemeente, om u te bedanken voor het zo goed mogelijk scheiden van afval èn om uw tuin en buurt weer een beetje groener te maken.
De lente is in aantocht. Tijd om weer aan de slag te gaan in uw (moes)tuin of op uw balkon. Compost kan daarbij goed van pas komen. Het is een voedingsstof waarvoor u bovendien zelf de grondstoffen levert; want deze compost wordt gemaakt van het groente-, fruit en tuinafval (gft) dat via de groene kliko’s wordt ingezameld.

Hoe werkt het?
Op vertoon van uw milieupas kunt u per huishouden maximaal vijf zakken van 20 liter compost afhalen, op een van de afhaalpunten. Er wordt geen losse compost verstrekt.

Uitdeellocaties
Op zaterdag 23 maart van 10.00 – 13.00 uur kunt u op onderstaande locaties gratis compost ophalen:
• De Ulebelt, Maatmansweg 3. Deventer
• Terrein voormalige Gasfabriek, Zutphenseweg 6. Deventer
• Evenemententerrein Platvoet, Roland Holstlaan. Deventer
• Parkeerplaats bij zwembad Looërmark, Oudendijk. Loo/Bathmen

Actie op de Brink
In de Ulebeltkraam naast de Waag kunt u op zaterdag 23 maart tussen 10 en 13 uur informatie krijgen over thuiscomposteren en een korte bodemworkshop doen. Neem daarvoor een jampotje aarde uit uw eigen tuin mee! Met een paar proefjes geven we u inzicht in de bodemkwaliteit in uw tuin en helpen we u op weg met advies. Het Duurzaamheidscentrum doet mee en deelt zakjes biologisch bloemenzaad uit.
Ook hier wordt compost uitgedeeld, misschien wel door onze theateract!