Afval scheiden: scoren maar!

Op veel (sport)verenigingen gaat al het afval in de grijze container. Terwijl de kosten voor het ophalen van restafval hoog zijn. Daarom heeft de gemeente Deventer oranje containers beschikbaar gesteld voor sportverenigingen. Zo kunnen de verenigingen het verpakkingsmateriaal (pmd-afval) scheiden van overig afval en dat scheelt flink in de kosten! Want het pmd-afval (plastic-metaal-drankverpakking) wordt gratis opgehaald! Winst voor het milieu èn de clubkas!

Statiegeldflesjes

Veel verengingen hebben ook een statiegeldflesjes-inzamelbox. Ook dat is een duurzaam alternatief en het levert de clubkas opnieuw een mooie bijdrage op, want sportverenigingen mogen het statiegeld houden en aan de club besteden. Doe er je voordeel mee. Hieronder vind je een stappenplan om dit te regelen.

Toolbox voor publiciteit

Afval scheiden werkt alleen als alle leden en de toeschouwers ook meedoen! Daar kunnen we als Ulebelt de verenigingen bij helpen. We kunnen workshops geven en er is een handige toolbox beschikbaar met onder andere posters, persberichten en teksten voor het clubblad en sociale media.

Meedoen

Wil je meer weten en meedoen? Stuur een mail aan Annemieke van Dongen.

Statiegeld voor de club
1Registreer je als sportlocatie bij Statiegeld Nederland als innamepunt voor statiegeldflessen:
www.statiegeldnederland.nl/faq/sportverenigingen/
2Bepaal een doel voor de opbrengst van het statiegeld, zodat je een op maat gemaakt pakket kunt bestellen.
3Overleg met de grossier over de manier waarop je de retourstromen het beste kunt aanpakken.
4Bestel de minicontainer en campagnemateriaal.
5Besteed ruimschoots aandacht aan de nieuwe inzamelingsmethode via de kanalen van je sportlocatie met behulp van het toegezonden materiaal.

Het plaatsen van een minicontainer kan jullie vereniging helpen aan extra geldbedragen!